Avocado-chilisaus

Avocado-chilisaus is een heerlijk romige saus met een beetje pit. Met een kleine aanpassing is het geschikt voor een vegan leefstijl. Het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken en snel klaar.

Avocado-chilisaus als dressing

Ik ben gek op avocado’s en eet ze ook regelmatig door de salade. Maar soms wil ik wel eens wat anders. Dan verdun ik de avocado-chilisaus met wat olijfolie en gebruik het als dressing over de salade.

Welke ingrediënten heb je nodig voor avocado-chilisaus?

Mijn saus bevat avocado, chilivlokken, limoensap, mayonaise en yoghurt. Het lijkt eigenlijk dus wel een beetje op guacemole, maar dan veel romiger en zonder stukjes. Ik doe graag een flinke klodder van deze saus op mijn linzenburger. Je kunt deze saus ook prima gebruiken in buddha bowls, poke bowls of nourish bowls.

Vegan aanpassingen

Gebruik een plantaardige yoghurt en maak zelf je mayonaise. Meng hiervoor een eetlepel appel cider azijn met een halve theelepel mosterd, een halve theelepel zout en drie eetlepels aquafaba met een staafmixer. Voeg dan beetje bij beetje een neutrale olie toe en meng tot het de gewenste dikte heeft. Je hebt tussen de 180 en 240 ml nodig. Schenk het dan in een schaaltje en zet de mayonaise in de koelkast. Op deze manier wordt de mayonaise wat dikker.

Aquafaba is het kookvocht van kikkererwten. Meestal giet je dit dus weg als je kikkererwten afspoelt. Vanaf nu wil je dat bewaren, want je kunt heel veel met aquafaba (een heel artikel hierover volgt).

Krijg je geen genoeg van avocado’s?

Als je een echte avocado-liefhebber bent, probeer dan ook eens de volgende recepten of ga zelf avocado’s kweken!

avocado-chilisaus

Avocado-chilisaus

Kook: 5 min
Porties: 4 porties
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijk romige saus met een beetje pit! Het is ontzettend veelzijdig: dippen, smeren, kliederen of maak het geschikt als dressing door te verdunnen.

Benodigdheden

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el limoensap
  • 1 el mayonaise (bijv. Remia mayolijn)
  • 2 el yoghurt (bijv. Alpro Greek style)

Instructies

  • Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd een paar keer in de lengte en dan in de breedte, zodat er blokjes ontstaan. Schep nu de avocado uit schil met een lepel.
  • Prak de avocado fijn met een vork en voeg alle ingrediënten toe. Roer goed door. Gebruik eventueel een staafmixer.
  • Serveer in een mooi schaaltje en garneer eventueel met wat extra chilivlokken.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Nederlands
Avocado recept, Avocado-chilisaus
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 794 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review