Avocado-chilisaus

Een heerlijk romige saus met een beetje pit! Het is ontzettend veelzijdig: dippen, smeren, kliederen of maak het geschikt als dressing door te verdunnen.

avocado-chilisaus

Avocado-chilisaus is een heerlijk romige saus met een beetje pit. Met een kleine aanpassing is het geschikt voor een vegan leefstijl. Het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken en snel klaar.

Avocado-chilisaus als dressing

Ik ben gek op avocado’s en eet ze ook regelmatig door de salade. Maar soms wil ik wel eens wat anders. Dan verdun ik de avocado-chilisaus met wat olijfolie en gebruik het als dressing over de salade.

Welke ingrediënten heb je nodig voor avocado-chilisaus?

Mijn saus bevat avocado, chilivlokken, limoensap, mayonaise en yoghurt. Het lijkt eigenlijk dus wel een beetje op guacemole, maar dan veel romiger en zonder stukjes. Ik doe graag een flinke klodder van deze saus op mijn linzenburger. Je kunt deze saus ook prima gebruiken in buddha bowls, poke bowls of nourish bowls.

Vegan aanpassingen

Gebruik een plantaardige yoghurt en maak zelf je mayonaise. Meng hiervoor een eetlepel appel cider azijn met een halve theelepel mosterd, een halve theelepel zout en drie eetlepels aquafaba met een staafmixer. Voeg dan beetje bij beetje een neutrale olie toe en meng tot het de gewenste dikte heeft. Je hebt tussen de 180 en 240 ml nodig. Schenk het dan in een schaaltje en zet de mayonaise in de koelkast. Op deze manier wordt de mayonaise wat dikker.

Aquafaba is het kookvocht van kikkererwten. Meestal giet je dit dus weg als je kikkererwten afspoelt. Vanaf nu wil je dat bewaren, want je kunt heel veel met aquafaba (een heel artikel hierover volgt).

Krijg je geen genoeg van avocado’s?

Als je een echte avocado-liefhebber bent, probeer dan ook eens de volgende recepten of ga zelf avocado’s kweken!

avocado-chilisaus

Avocado-chilisaus

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een heerlijk romige saus met een beetje pit! Het is ontzettend veelzijdig: dippen, smeren, kliederen of maak het geschikt als dressing door te verdunnen.
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 5 minuten
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el limoensap
  • 1 el mayonaise (of vervanger)
  • 2 el yoghurt (of vervanger)

Instructies
 

  • Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd een paar keer in de lengte en dan in de breedte, zodat er blokjes ontstaan. Schep nu de avocado uit schil met een lepel.
  • Prak de avocado fijn met een vork en voeg alle ingrediënten toe. Roer goed door. Gebruik eventueel een staafmixer.
  • Serveer in een mooi schaaltje en garneer eventueel met wat extra chilivlokken.
Sauzen, Dressings en Kruiden
Nederlands
Avocado recept, Avocado-chilisaus
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info