Avocado-chilisaus

Avocado-chilisaus is een heerlijk romige saus met een beetje pit. Met een kleine aanpassing is het geschikt voor een vegan leefstijl. Het is ook nog eens heel erg makkelijk om te maken en snel klaar.

Avocado-chilisaus als dressing

Ik ben gek op avocado’s en eet ze ook regelmatig door de salade. Maar soms wil ik wel eens wat anders. Dan verdun ik de avocado-chilisaus met wat olijfolie of water en gebruik het als dressing over de salade.

Recept avocado-chilisaus

Bereiding 5 minuten
Gang Sauzen, Dressings en Kruiden
Keuken Nederlands
Porties 4 porties

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 el limoensap
  • 1 el mayonaise
  • 2 el yoghurt

Zo maak je het

  • Pel de avocado en verwijder de pit. Snijd een paar keer in de lengte en dan in de breedte, zodat er blokjes ontstaan. Schep nu de avocado uit schil met een lepel.
  • Prak de avocado fijn met een vork en voeg alle ingrediënten toe. Roer goed door. Gebruik eventueel een staafmixer.
  • Serveer in een mooi schaaltje en garneer eventueel met wat extra chilivlokken.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij de ingrediënten

  • Mayonaise – mijn favoriet is de mayolijn van Remia. Wat is jouw favoriet?
  • Yoghurt – neem een wat dikkere yoghurt, bijvoorbeeld de Alpro Greek Style. Hierdoor blijft de saus wat steviger dan wanneer je een gewone yoghurt neemt.

Krijg je geen genoeg van avocado’s?

Als je een echte avocado-liefhebber bent, probeer dan ook eens de volgende recepten of ga zelf avocado’s kweken!

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review