Bananencake – maar dan uit de oven (!)

Bananencake – maar dan uit de oven (!)

0 Comments  /  Direct naar recept

Na het fiasco van de mislukte bananencake uit de slowcooker besloot ik maar weer een gewone bananencake te maken. Dat ging stukken beter! Zowel koud als warm erg lekker en je schijnt het nog in te kunnen vriezen ook. Helaas gaat dat bij ons thuis nooit lukken met wat voor cake dan ook, want meestal is het al op voordat het is afgekoeld. Je snapt dan ook dat ik niet al te vaak cakes bak 🙂

Heb je bananen die eigenlijk niet echt meer geschikt zijn voor consumptie omdat ze veel te rijp zijn? Grijp dan nu je kans en maak deze cake, want hoe rijper de banaan hoe zoeter de cake. In onderstaand recept wordt dan ook geen suiker toegevoegd. De vanille extract kun je uit de supermarkt halen, maar nog lekkerder is de zelfgemaakte. Helaas ben je dan wel een beetje te laat als je dat nu wil gaan doen, want het wordt lekkerder naarmate het langer staat 😉

Bananencake

15 november 2018
: 1 cake
: 10 min
: 50 min
: 1uur
: Supersimpel

Een heerlijk verwenmomentje voor jezelf met deze cake

Door:

Ingrediënten
  • 4 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 260 gr bloem
  • 15 gr bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 1 handvol gemengde gehakte noten
Instructies
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op p180°C.
  • Stap 2 Prak de bananen helemaal fijn en voeg dan de eieren toe. Prak het geheel nog een keer.
  • Stap 3 Zeef er nu de bloem en bakpoeder boven en schenk het vanille extract erbij.
  • Stap 4 Hak de gemengde noten grof en doe bij het beslag. Roer alles goed door elkaar.
  • Stap 5 Schep het beslag in een ingevette cakevorm en plaats in het midden van de oven.
  • Stap 6 De cake is na ongeveer 50 minuten klaar. Check even met een satéprikker: komt deze er droog uit dan is de cake goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.