Bananencake – maar dan uit de oven (!)

Na het fiasco van de mislukte bananencake uit de slowcooker besloot ik maar weer een gewone bananencake te maken. Dat ging stukken beter! Zowel koud als warm erg lekker en je schijnt het nog in te kunnen vriezen ook. Helaas gaat dat bij ons thuis nooit lukken met wat voor cake dan ook, want meestal is het al op voordat het is afgekoeld. Je snapt dan ook dat ik niet al te vaak cakes bak 🙂

Heb je bananen die eigenlijk niet echt meer geschikt zijn voor consumptie omdat ze veel te rijp zijn? Grijp dan nu je kans en maak deze cake, want hoe rijper de banaan hoe zoeter de cake. In onderstaand recept wordt dan ook geen suiker toegevoegd. Het vanille extract kun je kopen, maar zelfgemaakt is veel lekkerder. Bovendien is dat goedkoper ook. Helaas ben je dan wel een beetje te laat als je dat nu wil gaan doen, want het wordt lekkerder naarmate het langer staat.

bananencake oven

Bananencake

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 cake

Ingrediënten
 

  • 4 bananen (hoe rijper hoe zoeter)
  • 2 eieren
  • 260 gr bloem
  • 15 gr bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 1 handvol gemengde gehakte noten

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven voor op p180°C.
  • Prak de bananen helemaal fijn en voeg dan de eieren toe. Prak het geheel nog een keer.
  • Zeef er nu de bloem en bakpoeder boven en schenk het vanille extract erbij.
  • Hak de gemengde noten grof en doe bij het beslag. Roer alles goed door elkaar.
  • Schep het beslag in een ingevette cakevorm en plaats in het midden van de oven.
  • De cake is na ongeveer 50 minuten klaar.
  • Check even met een satéprikker: komt deze er droog uit dan is de cake goed.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *