Wat een feest vond ik het toen ik deze bananenpannenkoekjes ontdekte! En hoe simpel ook: neem wat bananen en eieren en je bent eigenlijk al klaar. Voor het lekkere doe ik er nog wat kaneel door, maar je kunt er natuurlijk ook gemberpoeder of kurkuma doorheen doen. Lekker en gezond ook nog eens.
Van tevoren klaarmaken
Meestal bak ik de bananenpannenkoekjes de avond ervoor (maak gelijk extra) en zet ze dan in de koelkast. De volgende ochtend even in de magnetron en klaar ben je. Maar eerlijk is eerlijk: vers zijn ze natuurlijk wel het lekkerste.
Lunchtrommel
Trakteer de kinderen (of jezelf) eens door deze pannenkoekjes in de lunchtrommel te doen. Erg lekker ook met een klein schepje tahin. Ook iets wat zelf makkelijk te maken is overigens.
Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de pannenkoekjes!

Bananenpannenkoekjes
Ingrediënten
- 2 bananen
- 4 eieren
- 1 tl kaneel
- 2 el kokosolie
Aan de slag
- Pel de bananen en breek ze in stukken.
- Pureer met behulp van een staafmixer de eieren, bananen en kaneel tot een mooi beslag.
- Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak hierin de pannenkoekjes (3-in-de-pan) tot ze mooi goudbruin zijn gekleurd.
- Vuur niet al te hoog: wanneer de bovenkant er wat droog uit begint te zien kun je ze omdraaien.