glutenvrije browniesDat was de vraag die mij – een beetje meewarig – werd gesteld gisteren op een feestje. Ik had al een paar keer “nee” gezegd op het aanbod van allerlei lekkere hapjes. Aangezien ik normaal gesproken tijdens feestjes, maar ook daar buiten, zeker wel te porren ben voor lekkere dingen vroegen ze zich af wat er aan de hand was. Zachtjes zei ik dat ik glutenvrij eet. Waarop verschrikt werd gereageerd met “ja maar, dan heb ik helemaal niets voor je!”.  Nou geen probleem hoor, er stonden wortelen, komkommer, er was vis dus met mij geen meelij. Ik genoot volop. Nu moet je weten dat het feestje in Den Bosch was, HET gebied van de Bossche Bol. En mijn hemel wat vind ik die dingen toch altijd lekker. Voor de zekerheid had ik dus maar glutenvrije brownies meegenomen, voor het geval ik mijzelf wel heul zielig zou vinden en toch mee wilde doen met de meute. Maar wat denk je? De brownies zitten nog steeds keurig in hun verpakking. En daar blijven ze ook!

Glutenvrij en – zo goed als – suikervrij

Gisteren werd ze dus ook bekend, alhoewel sommigen het al wisten, dat ik geen druppel alcohol meer mag. Toen ik vertelde dat ik ook nog eens – zo goed als – suikervrij eet wisten ze helemaal niet meer waar ze het moesten zoeken. Of mijn leven nog wel leuk was… er werd nog net niet gevraagd of mijn leven nog wel zin had. Hahaha. Nou ja hoor, zeker wel! Want vorige week maandag begonnen en ik merk nu al verschil: ‘s morgens zijn mijn vingers niet meer dik, opgezet en stijf. Wel doen vingers en tenen nog steeds zeer, maar dat zal wel horen bij de schildklierellende of de fibromyalgie. Weet ik veel. Maar verbetering is er dus al. En daarnaast ben ik ook nog eens AL 3,7 kilo afgevallen! Ik zeg: doorgaan op deze weg. Who needs gluten, suiker en alcohol? Zoals ik onlangs in een heel grappig blog voorbij zag komen dat hij nog nooit iemand in het ziekenhuis tegen was gekomen met een “ernstig ontbijtkoektekort”, zo heb ik nog nooit gehoord van een “glutentekort”, “suikertekort” of “alcoholtekort”.

Wat eet ik dan wel?

Heel veel gegrillde groenten zoals courgette of aubergine, vlees, eieren, vis, smoothies, gewokte groenten als spinazie en andijvie, noten en zaden. En op zijn tijd – vanwege het “mondgevoel” glutenvrije pasta of een gluten- en suikervrije cracker met zalm. En om heel eerlijk te zijn: ik mis – tot nog toe – helemaal niets.

Hashimoto? (B)Eat this! Zou het dan toch kloppen dat het beter is voor Hashimoto’s? Of is het te vroeg om te juichen? Ik kijk vol verwachting uit naar de eerstkomende bloedtest in september. Misschien mag ik dan wel wat minder Thyrax nemen ook!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.