Bietensap met appel, wortel en gember

Bietensap kreeg ik voor het eerst bij mijn nichtje. Daarna heb ik het nog vele malen gekocht bij de Ekoplaza. Totdat ik een sapcentrifuge kreeg, ik besloot het zelf te gaan maken. Alle soorten groenten en fruit gaan er door. Nu gebruik ik mijn krachtige blender! Hoe je bietensap maakt en waarom ik een blender gebruik leg ik je hieronder uit.

bietensap

Blender vs Sapcentrifuge

Het grootste nadeel van een sapcentrifuge vind ik het schoonmaken erna. Daarnaast blijft er ontzettend veel pulp achter in het filter van de sapcentrifuge. Vervolgens zit er in de opvang-/schenkbeker ook nog eens een filter waar een en ander achterblijft. Ik gebruikte hem dan ook steeds minder.

Met de aanschaf van een nieuwe blender dacht ik minder afwas te hebben. En dat klopt! Ook blijft er maar heel weinig pulp over na het maken van deze bietensap met appel, wortel en gember. Daar word ik best blij van, want ik hou niet zo van weggooien. En om nu iedere keer een cake te bakken met groentepulp…

bietensap

Hoe maak je bietensap met appel, wortel en gember

 1. Schoonmaken: verwijder het klokhuis van een appel, schil een stukje gember en was twee wortelen
 2. Snijden: snijd twee bieten, 1 appel en 2 wortelen in stukken, halveer het stukje gember
 3. Blender: doe 1 cup water (240 ml) en alle ingrediënten in de blender, blend een klein minuutje op middelhoge stand
 4. Zeven: schenk het sap door een notenmelkzak en giet daarna in een schone afsluitbare fles

Bietensap kun je een weekje bewaren in de koelkast. Goed schudden voor gebruik.

Meer bieten

bietensap

Bietensap met appel, wortel en gember

Prep: 10 min
Kook: 1 min
Totaal: 11 min
Porties: 750 ml
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijk gezond groentensapje met een pittige nasmaak van de gember.

Benodigdheden

Ingrediënten

 • 2 rode bieten voorgekookt
 • 2 wortelen
 • 1 appel
 • 1 stukje gember
 • 1 cup koud water

Instructies

 • Snijd de rode bieten in stukken.
 • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in stukken.
 • Boen de wortelen schoon, schil ze eventueel en snijd ze in kleine stukken.
 • Schil het stukje gember.
 • Doe alle ingrediënten in de blender en zet hem een klein minuutje op middelhoge stand.
 • Zeef de sap door een notenmelkzak en schenk het in een afsluitbare fles.

Sylvia’s tips

Niet zo’n grote fan van bieten? Voeg dan nog een zoete appel toe. 
Drinken & Smoothies
Nederlands
Bietensap, Bietensap met appel, Bietensap recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 790 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review