Bietensap kreeg ik voor het eerst bij mijn nichtje. Daarna heb ik het nog vele malen gekocht bij de Ekoplaza. Totdat ik een sapcentrifuge kreeg, ik besloot het zelf te gaan maken. Alle soorten groenten en fruit gaan er door. Nu gebruik ik mijn krachtige blender! Hoe je bietensap maakt en waarom ik een blender gebruik leg ik je hieronder uit.

Blender vs Sapcentrifuge
Het grootste nadeel van een sapcentrifuge vind ik het schoonmaken erna. Daarnaast blijft er ontzettend veel pulp achter in het filter van de sapcentrifuge. Vervolgens zit er in de opvang-/schenkbeker ook nog eens een filter waar een en ander achterblijft. Ik gebruikte hem dan ook steeds minder.
Met de aanschaf van een nieuwe blender dacht ik minder afwas te hebben. En dat klopt! Ook blijft er maar heel weinig pulp over na het maken van deze bietensap met appel, wortel en gember. Daar word ik best blij van, want ik hou niet zo van weggooien. En om nu iedere keer een cake te bakken met groentepulp…

Hoe maak je bietensap met appel, wortel en gember
- Schoonmaken: verwijder het klokhuis van een appel, schil een stukje gember en was twee wortelen
- Snijden: snijd twee bieten, 1 appel en 2 wortelen in stukken, halveer het stukje gember
- Blender: doe 1 cup water (240 ml) en alle ingrediënten in de blender, blend een klein minuutje op middelhoge stand
- Zeven: schenk het sap door een notenmelkzak en giet daarna in een schone afsluitbare fles
Bietensap kun je een weekje bewaren in de koelkast. Goed schudden voor gebruik.
Meer bieten

Bietensap met appel, wortel en gember
Benodigdheden
Ingrediënten
- 2 rode bieten voorgekookt
- 2 wortelen
- 1 appel
- 1 stukje gember
- 1 cup koud water
Instructies
- Snijd de rode bieten in stukken.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd hem in stukken.
- Boen de wortelen schoon, schil ze eventueel en snijd ze in kleine stukken.
- Schil het stukje gember.
- Doe alle ingrediënten in de blender en zet hem een klein minuutje op middelhoge stand.
- Zeef de sap door een notenmelkzak en schenk het in een afsluitbare fles.