Biryani-pilav mix

biryani-pilav

Zoals ik al zei in de blog van de kebab: er moest en zou iets worden gemaakt in mijn nieuwe Le Creuset pan. Uiteindelijk is het een mix geworden: de biryani-pilav mix. Biryani is gebakken rijst en pilav is vochtiger, meer als risotto.

Serveer er ook zelfgemaakte naan en raita bij. Heerlijk!

biryani-pilav

Biryani-pilav mix

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 1 rode ui (middelgroot)
  • 6 tenen knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stuk gemberwortel
  • 6 kruidnagelen
  • 6 kardemompeulen
  • 2 rode pepers
  • 1 kaneelstokje
  • 4 draadjes saffraan
  • 1 bouillonblokje
  • 2 kopjes rijst
  • 4 takjes koriander
  • 3 takjes munt
  • 2 el roomboter
  • 1 el olie
  • kopjes water

Instructies
 

  • Zet een pan op het vuur met de roomboter en olijfolie. De olie is om de roomboter "in toom te houden" (aanbranden/spatten).
  • Snipper de uien en knijp de knoflook fijn in de pers. Schep dit in de pan en bak ze glazig.
  • Rasp ondertussen de wortelen grof en gemberwortel fijn. Voeg dit samen met de kruidnagelen, kardemompeulen en het kaneelstokje toe aan de uien en knoflook en bak dit even mee.
  • Snijd de rode pepers fijn, indien je niet zo pittig wilt eten kun je de zaadjes verwijderen en bak even mee.
  • Verkruimel nu het bouillonblokje boven de pan en voeg de rijst toe. Roer goed door en zorg dat ieder rijstkorreltje glimt van de boter en olie.
  • Voeg nu de saffraan en ca. 2½ kopje heet water toe. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het sudderen.
  • Indien het te droog wordt moet je weer wat water toevoegen. Wanneer de rijst gaar is, is het gerecht klaar.

Sylvia’s tips

Vlak voor het serveren strooi je fijngesneden koriander en munt over het gerecht.
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info