Zo maak je bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst

Nog geen beoordeling
Bereiding 5 minuten
Totaal 5 minuten
Porties 8 porties

Materiaal

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

Zo maak je het

  • Snijd de bloemkool in stukken.
  • Maal de bloemkool fijn met behulp van keukenmachine of blokrasp.
  • Verwerk nu verder naar wens.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Bewaren

Je kunt het tot maximaal vier dagen in de koelkast bewaren. Doe het dan wel in een goed afgesloten bakje.  Dit kan rauw, maar ook gaar. Je kunt het ook invriezen, maar dan moet het wel rauw zijn. Lekker makkelijk per portie invriezen, dan heb je het altijd bij de hand.

Bloemkoolrijst garen

Je kunt het op diverse manieren garen, maar je kunt het ook rauw verwerken in bijvoorbeeld een salade. Het hangt er maar net van af wat je er verder mee wilt gaan doen. Ik noem hier een paar manieren van garen.

Wok

Op hoog vuur in een klein beetje olie ca. 3 minuten roerbakken. Blijf continu omscheppen. Voeg dan kruiden of specerijen toe die bij de rest van het gerecht passen.

Oven

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een bakvel op het bakblik en leg er een laagje bloemkoolrijst op. Spreid goed uit. Laat het ongeveer 10 minuten in de oven en schep af en toe om.

Magnetron

Doe de bloemkoolrijst (zonder water) in een afgesloten magnetronbestendige kom. Dit kan ook heel goed in een magnetronbestendige rijstkoker. Kook beetgaar op half vermogen, in ongeveer 5 minuten. Halverwege even omscheppen. Knijp het daarna uit in een schone, droge theedoek.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Beoordeling