Zo maak je bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst zelf maken stelt echt helemaal niets voor. Heb jij een blender, keukenmachine, staafmixer of handrasp? Dan maak je in een handomdraai deze bloemkoolrijst. 

Je kunt het zo grof of fijn maken als je zelf wilt. En daarnaast is het ook nog eens makkelijk te bewaren. Dus leg maar een voorraadje aan. Recepten genoeg waar dit lekker bij smaakt tenslotte.

Bewaren

Je kunt het tot maximaal vier dagen in de koelkast bewaren. Doe het dan wel in een goed afgesloten bakje.  Dit kan rauw, maar ook gaar. Je kunt het ook invriezen, maar dan moet het wel rauw zijn. Lekker makkelijk per portie invriezen, dan heb je het altijd bij de hand.

Bloemkoolrijst garen

Je kunt het op diverse manieren garen, maar je kunt het ook rauw verwerken in bijvoorbeeld een salade. Het hangt er maar net van af wat je er verder mee wilt gaan doen. Ik noem hier een paar manieren van garen.

Wok

Op hoog vuur in een klein beetje olie ca. 3 minuten roerbakken. Blijf continu omscheppen. Voeg dan kruiden of specerijen toe die bij de rest van het gerecht passen.

Oven

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een bakvel op het bakblik en leg er een laagje bloemkoolrijst op. Spreid goed uit. Laat het ongeveer 10 minuten in de oven en schep af en toe om.

Magnetron

Doe de bloemkoolrijst (zonder water) in een afgesloten magnetronbestendige kom. Dit kan ook heel goed in een magnetronbestendige rijstkoker. Kook beetgaar op half vermogen, in ongeveer 5 minuten. Halverwege even omscheppen. Knijp het daarna uit in een schone, droge theedoek.

Deze bloemkoolrijst kan natuurlijk ook dienen als basis voor de pizzabodem van bloemkool.

bloemkoolrijst

Bloemkoolrijst

Prep: 5 min
Totaal: 5 min
Porties: 8 porties
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin

Ingrediënten

  • 1 bloemkool

Instructies

  • Snijd de bloemkool in stukken.
  • Maak er rijst van met behulp van staafmixer of keukenmachine of rasp de bloemkool met een handrasp (dit laatste heeft mijn voorkeur omdat je dan een droge "korrel" hebt) Maal de bloemkool fijn met behulp van keukenmachine, blender of blokrasp.
  • Verwerk nu verder naar wens.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 753 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review