Bloemkoolsalade

Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je er bloemkoolrijst van (maak gelijk maar een heleboel).

bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

Kook: 10 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 15 gram munt
  • 15 gram peterselie, plat
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Rasp de bloemkool en doe in een grote kom. Verzamel vervolgens de overige ingrediënten.
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst. Eventueel schillen. Snijd in blokjes.
  • Hak de munt en peterselie fijn.
  • Rasp de citroen. Let op dat je niet in het wit komt, dat is erg bitter. En pers hem daarna uit.
  • Mix vervolgens alle ingrediënten.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 146kcal | Koolhydraten: 8gr | Eiwit: 2gr | Vet: 13gr | Waarvan verzadigd: 2gr | Waarvan onverzadigd: 1gr | Zout: 30gr | Vezels: 3gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie