Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je er bloemkoolrijst van (maak gelijk maar een heleboel).
Ingrediënten
- ½ bloemkool
- 2 bosuitjes
- 1 komkommer
- 15 gram munt
- 15 gram peterselie, plat
- 1 citroen, sap en rasp
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
- Rasp de bloemkool en doe in een grote kom. Verzamel vervolgens de overige ingrediënten.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst. Eventueel schillen. Snijd in blokjes.
- Hak de munt en peterselie fijn.
- Rasp de citroen. Let op dat je niet in het wit komt, dat is erg bitter. En pers hem daarna uit.
- Mix vervolgens alle ingrediënten.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!