Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je er bloemkoolrijst van (maak gelijk maar een heleboel).

Lekker met bijvoorbeeld deze kip in pikante saus!

bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen
Calorieën: 146kcal

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 15 gram munt
  • 15 gram peterselie (platte)
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies

  • Rasp de bloemkool en doe in een grote kom. Verzamel vervolgens de overige ingrediënten.
    bloemkoolsalade
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst. Eventueel schillen. Snijd in blokjes.
  • Hak de munt en peterselie fijn.
  • Rasp de citroen. Let op dat je niet in het wit komt, dat is erg bitter. En pers hem daarna uit.
  • Mix vervolgens alle ingrediënten.

Nutrition

Calories: 146kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 2g | Fat: 13g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 9g | Sodium: 30mg | Potassium: 394mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *