Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je er bloemkoolrijst van (maak gelijk maar een heleboel).
Lekker met bijvoorbeeld deze kip in pikante saus!

Bloemkoolsalade
Porties: 4 personen
Afdrukken
Pin
Ingrediënten
- ½ bloemkool
- 2 bosuitjes
- 1 komkommer
- 15 gram munt
- 15 gram peterselie platte
- 1 citroen sap én rasp
- 4 el olijfolie
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Rasp de bloemkool en doe in een grote kom. Verzamel vervolgens de overige ingrediënten.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
- Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst. Eventueel schillen. Snijd in blokjes.
- Hak de munt en peterselie fijn.
- Rasp de citroen. Let op dat je niet in het wit komt, dat is erg bitter. En pers hem daarna uit.
- Mix vervolgens alle ingrediënten.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Laat dan een reactie achter en plaats jouw foto op Instagram @SilphyasKitchen of tag #silphyaskitchen!