Bloemkoolsalade

bloemkoolsalade

Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo’n lekkere salade van kon maken, dat wist ik nog niet! Om deze bloemkoolsalade snel op tafel te krijgen snijd je de bloemkool eerst op een supersnelle manier en daarna maak je er bloemkoolrijst van (maak gelijk maar een heleboel).

Lekker met bijvoorbeeld deze kip in pikante saus!

bloemkoolsalade

Bloemkoolsalade

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Bereidingstijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 2 bosuitjes
  • 1 komkommer
  • 15 gram munt
  • 15 gram peterselie (platte)
  • 1 citroen (sap én rasp)
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Rasp de bloemkool en doe in een grote kom. Verzamel vervolgens de overige ingrediënten.
    bloemkoolsalade
  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst. Eventueel schillen. Snijd in blokjes.
  • Hak de munt en peterselie fijn.
  • Rasp de citroen. Let op dat je niet in het wit komt, dat is erg bitter. En pers hem daarna uit.
  • Mix vervolgens alle ingrediënten.
Diner, Lunch
Nederlands
Bloemkool recept, Bloemkoolsalade
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info