Boerenkool smoothie

Misschien klinkt een boerenkool smoothie niet aantrekkelijk, maar lees toch even door nu je toch hier bent. Al jaren zie ik ‘kale smoothies’ voorbijkomen en ik scrolde daar altijd snel voorbij. Want hoe lekker ik boerenkool ook vind, in een smoothie leek mij wat al te vreemd. Maar sinds ik spinazie en courgettes verwerk in de smoothies vond ik het ook hoogtijd worden om een boerenkool smoothie te gaan proeven. Het resultaat is een verfrissende drank, die ook nog eens goed voor je is!

Ingrediënten voor deze groene smoothie

Exacte hoeveelheden en instructies vind je onderaan de pagina in het recept.

Het mag duidelijk zijn dat er boerenkool in moet. Maar daarnaast zorgen komkommer, gember en citroensap voor de frisheid van de smoothie. Door de sojamelk en de bevroren bananen wordt het lekker romig en zoet. Ben je een echte zoetekauw dan kun je ook nog 1 of 2 dadels toevoegen. Die heb ik achterwege gelaten, vond het lekker zoals het was.

boerenkool smoothie

Zo maak je de boerenkool smoothie

Om een mooie egale smoothie te krijgen is het van belang dat je een goed krachtige blender hebt. Zonder een goede krachtige blender bestaat de kans dat je tijdens het drinken nog op boerenkool of gember zit te kauwen. Kan lekker zijn, maar is natuurlijk niet de bedoeling.

Is jouw blender niet zo heel krachtig maar heb je wel een krachtige keukenmachine a la Magimix, gebruik die dan.

Snijd eventueel de ingrediënten zo klein mogelijk, zodat jouw blender er niet zo’n moeite mee zal hebben. En misschien moet je er iets langer over doen, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Meer smoothie recepten

Misschien begin je toch liever eerst met een ander soort smoothie, of misschien heb je nu juist wel de smaak te pakken gekregen. Hoe dan ook, hieronder heb ik nog een paar heerlijke smoothies voor je bij elkaar gezocht.

boerenkool smoothie

Boerenkool smoothie

Totaal: 5 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een boerenkool smoothie is echt heel veel lekkerder dan je op het eerste gezicht zou denken. Dit recept geeft een heerlijk verfrissende drank met een vleugje kaneel.

Benodigdheden

Ingrediënten

 • 75 gram boerenkool
 • 2 bananen bevroeren
 • 1 el citroensap
 • ½ komkommer
 • ¼ tl kaneel
 • 240 ml sojamelk
 • 2 cm gember
 • 2 dadels optioneel

Instructies

 • Rasp de gember en schil eventueel de komkommer. Wil je een zoete smoothie dan kun je 2 dadels toevoegen, controleer dan wel of er geen pitten in zitten.
 • Stop alle ingrediënten in een krachtige blender en blend tot er geen stukjes meer te zien zijn.
 • Serveer direct!
Drinken & Smoothies
Nederlandse
Boerenkool smoothie, Groene smoothie, Smoothie
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Dit blog bevat affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 753 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review