Braziliaanse kaasbroodjes

Braziliaanse kaasbollen

Braziliaanse kaasbroodjes zijn de lekkerste

Als er één recept is dat ik zeer regelmatig maak dan zijn het deze Braziliaanse kaasbroodjes wel! De kaasbroodjes zijn geschikt als ontbijt, lunch, snack, bij het eten en al wat je nog meer zou kunnen verzinnen. Dit recept heb ik ooit eens op het internet gevonden maar begrijp tot op de dag van vandaag niet waarom dit “Braziliaanse” kaasbroodjes zijn (ga maar gauw naar de ingrediënten om te begrijpen wat ik bedoel).

Bewaaradvies

Meestal zijn de kaasbroodjes bij ons thuis zo op maar je kunt ze ook bewaren in de koelkast in bijvoorbeeld een plastic zakje met zipper-sluiting en meenemen naar je werk/school als lekker tussendoortje. Verwarm ze dan even ca. 30 seconden in de magnetron. Het knapperige is helaas wel van af dan, maar ze zijn nog steeds heel erg lekker.

Braziliaanse kaasbollen

Braziliaanse kaasbroodjes

4.5 van 2 stemmen
Auteur: Sylvia
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 11 broodjes

Ingrediënten

  • 250 gr tapiocameel (te koop bij de Toko)
  • 250 gr geraspte kaas
  • 3 eieren
  • 60 gr melk
  • 35 gr olijfolie
  • 1 zakje bakpoeder
  • chilivlokken (zoveel als je aandurft)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Ik gebruik overigens meestal een mix van oude kaas, Gruyère en Parmezaanse kaas.
  • Mix alle ingrediënten goed door elkaar. Gebruik hiervoor de keukenmachine, mixer, of je handen: het maakt allemaal niet uit, als je het maar snel doet want het is zaak om dit zo snel mogelijk in de oven te krijgen zodat je zo vlug mogelijk kunt genieten (wel een héél klein beetje af laten koelen anders wordt het een pijnlijke in plaats van goddelijke ervaring).
  • Vet een muffin-tray in. Ik gebruik hiervoor graag een olie met vernevelaar (spuitbus dus). Schep met behulp van een juslepel (1 lepel) of eetlepel (2 lepels) een hoopje van het deeg in iedere uitsparing.
  • Zet de tray in het midden van de oven (af en toe even kijken of ze niet te donker worden).
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

2 reacties op “Braziliaanse kaasbroodjes

  1. Hoi Sylvia, je vroeg zich af waarom deze broodjes “Braziliaanse Kaasbroodjes” zijn genoemd, dat is omdat dit een zeer populaire en traditionele Braziliaanse recept in. In Brazilië eten wij de “Pão de Queijo” ( letterlijk kaasbrood) als ontbijt, snack tussen de middag, altijd samen met een sterke kopje filter koffie. In de originele recept wordt heet water gebruikt ipv melk. Heet water maakt de tapiocameel “rubberachtige”, klinkt gek, maar zo is dit recept bedacht. In Brazilië wordt twee soort tapiocameel gebruikt, de “zoute” en de “zure” tapiocameel. Hier in Nederland weet ik niet welke wordt hier verkocht. In de originele recept gebruik je beide. Ik wil experimenteren met maïzena, om de zoete tapiocameel te vervangen. Ik laat je het weten of het lekker geworden is!

    1. Hej Angelica, wat een leuke reactie! Dank voor de achtergrondinformatie. Volgens mij hebben we maar 1 soort tapiocameel in Nederland. Maar ik wil dat nu wel uitzoeken 🙂
      Ik ben zeer benieuwd naar jouw experiment met maizena!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info