Brood bakken zonder kneden

Ooit kreeg ik een recept van een collega over makkelijk brood bakken. Een tijdje geleden liep twitter ook over van het no-knead-bread (brood bakken zonder kneden) en had mijn interesse al gewekt. Nu maar eens even het recept hier opschrijven en met jullie delen (vooral voor eigen gemak zodat ik het niet weer hoef op te zoeken ergens).

brood bakken zonder kneden

Brood bakken zonder kneden

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur 11 minuten
Porties: 1 brood

Ingrediënten
 

  • 375 gr tarwebloem (plus extra om te bestrooien)
  • 1 tl gist (gedroogd)
  • 2 tl zout
  • 2 el boter (gesmolten)
  • 4 dl water

Aan de slag
 

  • Doe de bloem, de gist en het zout in een grote kom, meng en voeg het water toe.
  • Roer door met een houten spatel. Dek vervolgens de kom af met plasticfolie en laat 24 uur op kamertemperatuur (ca. 21℃) staan.
  • Bestrooi een houten plank royaal met bloem, leg daarop het deeg, strooi daar weer wat bloem op en vouw met een deegkrabber een paar keer dubbel.
  • Bestrooi het deeg weer met wat bloem en dek af met plasticfolie dat is ingesmeerd met gesmolten boter of olie en laat dit nu ongeveer 2 uur rusten.
  • Zet een braadpan met deksel in een voorverwarmde oven van 230℃ en laat hem loeiheet worden.
  • Haal vervolgens het deksel van de hete pan en laat het deeg in één keer in de pan glijden, doe het deksel erop en zet hem 30 minuten in de oven.
  • Verwijder het deksel van de pan en laat het brood nog 15 tot 20 minuten bakken, tot de korst mooi bruin en krokant is.
  • Neem dan het brood uit de pan, en laat een uurtje rusten op een rooster.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Filmpje kijken

Er werd ook nog een link naar een filmpje op FoodTube vermeld, maar daar is het recept weer anders.

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *