Bruin-uit-een-potje

Bruin-uit-een-potje

0 Comments

Hoeveel potjes en flesjes bruinsel ik in de afgelopen – pak ‘m beet – 25 jaar heb gekocht is ontelbaar. Iedere winter weer. Zomers had ik het niet nodig en gaf het dan meestal weer aan mijn moeder. Zij vond het altijd zonde geld en ik vond haar lievv, dus kreeg zij het!

Sinds mijn dochter groter is geworden en de make-up leeftijd heeft bereikt ben ik steeds vaker die flesjes en potjes kwijt. En nooit heeft zij het natuurlijk. Zou kunnen, want zoals gezegd: ik gaf ook veel weg aan mijn moeder.

Maar helaas, mijn lieve mama is niet meer, en toen ik aan het eind van de zomer een nieuw flesje bruinsel aanschafte was die dus ook echt voor mij en voor mij alleen. Hoe vervelend is het dan als je ‘s morgens misgrijpt?! Oké, ik kan me vergist hebben en het elders hebben neergezet. Maar na het doorzoeken van alle logische en onlogische plaatsen is het flesje gewoon verdwenen. Nergens. Nada. Zip. Verschwunden. Gone. Missing. Bye bye…

Woest! Woest ben ik! Want waar is dat verrekte rotflesje net nu ik het zo hard nodig heb!? Gekeken in kamer van dochterlievv, maar hé hoeveel wereldoorlogen daar al niet zijn uitgevochten… daar vind je helemaal niets terug!

Ach weet je, ik tel maar weer eens tot tien en schaf wel weer een ander potje aan denk ik… toch al een domme bezigheid dat smeren met bruinsel, want ik kan er niet tegen, heb gelijk eczeem. Gelukkig is de crème tegen eczeem wél altijd binnen handbereik.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.