Buddha bowl met geroosterde groene asperges en hummus dressing

Groene asperges zijn nu volop verkrijgbaar en erg lekker als ze even kort geroosterd zijn in de oven. Heerlijk in deze Buddha bowl.

Je leest hier meer over de verschillende soorten bowls (Buddha, nourish, poke).

Er zijn zo veel verschillende soorten groenten en fruit, en allemaal even lekker. Waarom zou je dan niet gewoon van alles wat op je bordje doen? Dat is mijn idee bij het samenstellen van een bowl. Vast niet allemaal even gebalanceerd zoals het bedoeld is, maar wel allemaal precies zoals ik het lekker vind.

Ingrediënten voor deze buddha bowl met groene asperges

Exacte hoeveelheden en instructies vind je onderaan de pagina in het recept.

  • Spinazie: wanneer ik rauwe spinazie eet in een salade gebruik ik altijd baby spinazie. Het wat malser en beter behapbaar dan ’gewone’ of wilde spinazie.
  • Edamame boontjes: deze keer had ik koelverse edamame boontjes gekocht bij de supermarkt. Maar als je die niet kunt vinden, zijn die uit de diepvries een prima alternatief.
  • Doperwten: diepvries doperwten heb ik altijd in huis. Heb jij weleens erwten direct uit de boon gegeten, direct vanaf het land? Die zijn zo lekker zoet!
  • Groene asperges: heerlijk wanneer ze geroosterd en nog knapperig zijn.
buddha bowl met groene asperges

Aan de slag

  1. Verwijder de houtachtige uiteinden van de asperges en rooster ze 15 minuten in de oven.
  2. Leg de diepvries doperwten 2 minuten in kokend water.
  3. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de peterselie en koriander fijn en schep door de afgekoelde quinoa.
  5. Verdeel alles over twee diepe borden of schaaltjes.
  6. Schenk de dressing er royaal overheen.

Ik had nog een appel die nodig op moest, op de foto ligt die dus bovenop de edamame boontjes.

buddha bowl met groene asperges

Ingrediënten over?

Ingredienten over, maar geen idee wat je ermee zult gaan maken? Misschien vind je de volgende recepten ook lekker:

buddha bowl met groene asperges

Buddha bowl met geroosterde groene asperges en hummus dressing

Totaal: 30 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
“Instant happiness” dat zijn de woorden die bij me opkomen als ik deze overheerlijke buddha bowl mag verorberen.

Benodigdheden

  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten

Kruiden quinoa

  • 1 cup quinoa gekookt
  • zout
  • 1 hand koriander fijn gehakt
  • 1 hand peterselie fijngehakt
  • 2 el limoensap

Groentenmix

  • 2 handen baby spinazie
  • 4 el edamame boontjes koelvers
  • 4 el doperwten diepvries
  • 400 gram groene asperges geroosterd
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Dressing

  • 3 el pikante hummus
  • 2 el limoensap
  • 2 el tahini

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Zet een waterkoker aan of breng water aan de kook op het fornuis.

Groentenmix

  • Breek de houtige uiteinden van de asperges af en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de schaal 15 minuten in de oven.
  • Haal de doperwten uit de vriezer en leg ze twee minuten in het kokende water.

Kruiden quinoa

  • Gebruik de verhouding 1:2 (quinoa:water). Kook de quinoa, met wat zout, volgens de instructies op de verpakking. Haal de quinoa daarna voorzichtig los met een vork en laat het afkoelen.
  • Hak de koriander en peterselie fijn en schep dit samen met het limoensap door de quinoa.

Dressing

  • Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdun met water tot de gewenste dikte.

SAMENSTELLEN BOWL

  • Leg een handvol spinazie in een diep bord / schaal. Schik de edamame boontjes, doperwten, asperges en quinoa op de borden / schalen.
    Schenk er royaal de dressing over. Geniet!
Diner
Nederlands
Asperges recept, Buddha bowl
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review