Buddha bowl met geroosterde groene asperges en hummus dressing

De buddha bowl wordt nog lekkerder met groene asperges die even kort geroosterd zijn in de oven. Je leest hier meer over de verschillende soorten bowls (Buddha, nourish, poke).

Er zijn zo veel verschillende soorten groenten en fruit, en allemaal even lekker. Waarom zou je dan niet gewoon van alles wat op je bordje doen? Dat is mijn idee bij het samenstellen van een bowl. Vast niet allemaal even gebalanceerd zoals het bedoeld is, maar wel allemaal precies zoals ik het lekker vind.

buddha bowl met groene asperges

Recept buddha bowl met geroosterde groene asperges

buddha bowl met groene asperges

Buddha bowl met geroosterde groene asperges en hummus dressing

Kook: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ook nodig

  • Ovenschaal

Ingrediënten

Kruiden quinoa

  • 1 cup quinoa, gekookt
  • zout
  • 1 hand koriander, fijn gehakt
  • 1 hand peterselie, fijn gehakt
  • 2 el limoensap

Groentenmix

  • 2 handen baby spinazie
  • 4 el edamame boontjes, koelvers
  • 4 el doperwten, diepvries
  • 400 gram groene asperges, geroosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Dressing

  • 3 el pikante hummus
  • 2 el limoensap
  • 2 el tahini

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Zet een waterkoker aan of breng water aan de kook op het fornuis.

Groentenmix

  • Breek de houtige uiteinden van de asperges af en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Zet de schaal 15 minuten in de oven.
  • Haal de doperwten uit de vriezer en leg ze twee minuten in het kokende water.

Kruiden quinoa

  • Gebruik de verhouding 1:2 (quinoa:water). Kook de quinoa, met wat zout, volgens de instructies op de verpakking. Haal de quinoa daarna voorzichtig los met een vork en laat het afkoelen.
  • Hak de koriander en peterselie fijn en schep dit samen met het limoensap door de quinoa.

Dressing

  • Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en verdun met water tot de gewenste dikte.

SAMENSTELLEN BOWL

  • Leg een handvol spinazie in een diep bord / schaal. Schik de edamame boontjes, doperwten, asperges en quinoa op de borden / schalen.
    Schenk er royaal de dressing over. Geniet!

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Opmerking bij de ingrediënten

  • Spinazie: wanneer ik rauwe spinazie eet in een salade gebruik ik altijd baby spinazie. Het is wat malser en beter behapbaar dan ’gewone’ of wilde spinazie.
  • Edamame boontjes: deze keer had ik koelverse edamame boontjes gekocht bij de supermarkt. Maar als je die niet kunt vinden, zijn die uit de diepvries een prima alternatief.
  • Doperwten: diepvries doperwten heb ik altijd in huis. Heb jij weleens erwten direct uit de boon gegeten, direct vanaf het land? Die zijn zo lekker zoet!
  • Groene asperges: heerlijk wanneer ze geroosterd en nog knapperig zijn.
buddha bowl met groene asperges

Ingrediënten over?

Ingredienten over, maar geen idee wat je ermee zult gaan maken? Misschien vind je de volgende recepten ook lekker:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling