Groene asperges zijn nu volop verkrijgbaar en erg lekker als ze even kort geroosterd zijn in de oven. Heerlijk in deze Buddha bowl.
Je leest hier meer over de verschillende soorten bowls (Buddha, nourish, poke).
Er zijn zo veel verschillende soorten groenten en fruit, en allemaal even lekker. Waarom zou je dan niet gewoon van alles wat op je bordje doen? Dat is mijn idee bij het samenstellen van een bowl. Vast niet allemaal even gebalanceerd zoals het bedoeld is, maar wel allemaal precies zoals ik het lekker vind.

Recept buddha bowl met geroosterde groene asperges
Opmerking bij de ingrediënten
- Spinazie: wanneer ik rauwe spinazie eet in een salade gebruik ik altijd baby spinazie. Het is wat malser en beter behapbaar dan ’gewone’ of wilde spinazie.
- Edamame boontjes: deze keer had ik koelverse edamame boontjes gekocht bij de supermarkt. Maar als je die niet kunt vinden, zijn die uit de diepvries een prima alternatief.
- Doperwten: diepvries doperwten heb ik altijd in huis. Heb jij weleens erwten direct uit de boon gegeten, direct vanaf het land? Die zijn zo lekker zoet!
- Groene asperges: heerlijk wanneer ze geroosterd en nog knapperig zijn.

Ingrediënten over?
Ingredienten over, maar geen idee wat je ermee zult gaan maken? Misschien vind je de volgende recepten ook lekker:
- Buddha bowl met ananas salsa
- Aspergesoep van overgebleven schillen en kontjes maken
- Doperwten-muntpuree
- Havervlokken-spinazie rondo’s
- Groene smoothie met spinazie
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!