Butterchicken uit de slowcooker

De slowcoker

Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ik het ga eten. Dan hoef ik ‘s morgens alleen maar alles in de slowcooker te stoppen. Als ik dan na een dag werken thuis kom ruikt het heerlijk in huis en kan ik zo aan tafel! Deze butter chicken vergt wel iets meer tijd omdat je alles eerst even aan moet bakken. Desalniettemin is dit gerecht meer dan de moeite waard.

Butterchicken

Ik at dit voor het eerst in een Indiaas restaurant, jaren geleden. Eigenlijk was ik het alweer vergeten totdat ik het tijdens een verjaardagsfeestje weer kreeg opgeschept. Daar was ie weer: de boterkip! Wat heb ik er van genoten. En nu wil ik jullie hier ook van laten genieten.

Serveer het met een geurige pandanrijst en doperwten. Of geef er een flink stuk naan bij!

butter chicken

Butterchicken uit de slowcooker

Boterzachte kip waar je je vingers bij opeet. Je gasten zullen je dankbaar zijn als je dit voorzet.
Kook: 6 uur 30 minuten
Porties (aanpasbaar):6 personen

Ook nodig

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl currypoeder
  • 1 el currypasta
  • 2 tl tandoori masala
  • 1 tl garam masala
  • 175 gram tomatenpuree
  • 15 kardemom peulen
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 gram dikke yoghurt
  • peper en zout

Instructies

  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Verhit boter en olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de kip tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Schep de kip in de slowcooker.
  • Temper het vuur en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg ze dan toe aan de slowcooker.
  • Bak in het achtergebleven vet de knoflook en kruiden even kort aan en schep in de slowcooker.
  • Giet nu de tomatenpuree en kokosmelk in de slowcooker en breng op smaak met zout en peper. Roer alles even goed door.
  • Zet de slowcooker op low voor ongeveer 6 uur.
  • Roer een half uur voordat het klaar is de yoghurt er door.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

4 gedachten over “Butterchicken uit de slowcooker”

  1. Ik had voor de kokosnootmelk blik een van 400 ml gebruikt en had de kardemom peulen overgeslagen, 600 gram kipfilet en mae ploy red curry paste gebruikt

    Het was heel erg lekker! Mijn vriendin geeft het een 10/10 en ze is een moeilijke hahaha.
    Zeker een aanrader, vorig recept was veel te waterig, en ik heb bij deze de slowcooker ook nog even op hoog zonder deksel gezet voor ongeveer 1 uur, zodat het nog dikker werd.

    Beantwoorden
    • Hej Mathijs, dank je wel voor je reactie, fijn om te horen dat het zo goed in de smaak viel 🙂
      Vaak vind ik slowcooker gerechten ook te waterig, perfecte oplossing dus om op het eind de slowcooker nog even op hoog te zetten, zonder deksel!
      Hartelijke groet,
      Sylvia

      Beantwoorden
    • Beste arejn,

      De tomatenpuree heb ik niet ontzuurd omdat het gerecht 6 uur in de slowcooker gaart. Daarmee is het voor mij genoeg ontzuurd. Maar als je het prettiger vindt is het natuurlijk prima om het te ontzuren door het even te bakken met bijvoorbeeld de uien.

      Hartelijk groet,
      Sylvia

      Beantwoorden

Plaats een reactie