Butterchicken uit de slowcooker

butter chicken

De slowcoker

Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ik het ga eten. Dan hoef ik ‘s morgens alleen maar alles in de slowcooker te stoppen. Als ik dan na een dag werken thuis kom ruikt het heerlijk in huis en kan ik zo aan tafel! Deze butter chicken vergt wel iets meer tijd omdat je alles eerst even aan moet bakken. Desalniettemin is dit gerecht meer dan de moeite waard.

Butterchicken

Ik at dit voor het eerst in een Indiaas restaurant, jaren geleden. Eigenlijk was ik het alweer vergeten totdat ik het tijdens een verjaardagsfeestje weer kreeg opgeschept. Daar was ie weer: de boterkip! Wat heb ik er van genoten. En nu wil ik jullie hier ook van laten genieten.

Serveer het met een geurige pandanrijst en doperwten. Of geef er een flink stuk naan bij!

butter chicken

Butterchicken uit de slowcooker

5 van 1 stem
Auteur: Sylvia
Boterzachte kip waar je je vingers bij opeet. Je gasten zullen je dankbaar zijn als je dit voorzet.
Print recept Pin recept
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 6 uur
Totale tijd: 6 uur 30 minuten
Porties: 6 personen

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 2 el plantaardige olie
  • 4 kipfilets (grote)
  • 2 uien (fijn gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijn gesneden)
  • 2 tl currypoeder
  • 1 el currypasta
  • 2 tl tandoori masala
  • 1 tl garam masala
  • 175 gr tomatenpuree
  • 15 kardemom peulen
  • 1 blik kokosmelk
  • 200 gr yoghurt (dikke)
  • peper en zout (naar smaak)

Instructies
 

  • Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • Verhit boter en olie in een koekenpan.
  • Bak hierin de kip tot het een mooi bruin kleurtje heeft. Schep de kip in de slowcooker.
  • Temper het vuur en bak de uien tot ze zacht zijn. Voeg ze dan toe aan de slowcooker.
  • Bak in het achtergebleven vet de knoflook en kruiden even kort aan en schep in de slowcooker.
  • Giet nu de tomatenpuree en kokosmelk in de slowcooker en breng op smaak met zout en peper. Roer alles even goed door.
  • Zet de slowcooker op low voor ongeveer 6 uur.
  • Roer een half uur voordat het klaar is de yoghurt er door.
Diner
Indiaas
Butterchicken, Butterchicken recept
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

4 reacties op “Butterchicken uit de slowcooker

  1. Ik had voor de kokosnootmelk blik een van 400 ml gebruikt en had de kardemom peulen overgeslagen, 600 gram kipfilet en mae ploy red curry paste gebruikt

    Het was heel erg lekker! Mijn vriendin geeft het een 10/10 en ze is een moeilijke hahaha.
    Zeker een aanrader, vorig recept was veel te waterig, en ik heb bij deze de slowcooker ook nog even op hoog zonder deksel gezet voor ongeveer 1 uur, zodat het nog dikker werd.

    1. Hej Mathijs, dank je wel voor je reactie, fijn om te horen dat het zo goed in de smaak viel 🙂
      Vaak vind ik slowcooker gerechten ook te waterig, perfecte oplossing dus om op het eind de slowcooker nog even op hoog te zetten, zonder deksel!
      Hartelijke groet,
      Sylvia

    1. Beste arejn,

      De tomatenpuree heb ik niet ontzuurd omdat het gerecht 6 uur in de slowcooker gaart. Daarmee is het voor mij genoeg ontzuurd. Maar als je het prettiger vindt is het natuurlijk prima om het te ontzuren door het even te bakken met bijvoorbeeld de uien.

      Hartelijk groet,
      Sylvia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info