Champignon ragout

Deze champignon ragout ontstond eigenlijk doordat ik een grote hoeveelheid champignons trof in mijn too good to go box. En nu de dagen kouder worden en de feestdagen voor de deur staan is het fijn om verwarmende en simpele gerechtjes te maken.

Natuurlijk had ik geen pasteibakjes in huis en was het bladerdeeg ook op. Gelukkig had ik nog wel Turkse afbakbroodjes. Wat een heerlijke lunch was dat!

champignon ragout

Recept champignon ragout

Waardering

Bereidingstijd 15 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 400 ml groentebouillon
  • 200 gram champignons
  • ½ rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1-2 el olijfolie
  • 15 gram krulpeterselie
  • peper en zout

Zo maak je het

  • Smelt de boter in een pan – op laag vuur – en voeg vervolgens de bloem toe, laat het niet verkleuren.
  • Giet beetje bij beetje, onder voortdurend roeren, de groentebouillon toe. Breng op smaak met peper en zout en laat de ragout op het laagste vuur 15 minuten doorgaren.
  • Snijd ondertussen de champignons in kleine stukjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn en zet het opzij tot serveren.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de champignons, gevolgd door de knoflook en ui. Schep het mengsel bij de ragout en laat het geheel nog een paar minuten doorsudderen.
  • Serveer de ragout in bladerdeeg bakjes of met vers gebakken brood. Strooi er vlak voor serveren de gehakte peterselie over.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij ingrediënten

  • Champignons – deze keer had ik een grote hoeveelheid witte champignons in mijn TGTG-box. Maar je kunt ook kastanje champignons gebruiken.
  • Bloem – voor dit recept gebruik ik gewone witte bloem.
  • Groentenbouillon – je kunt bouillon maken van een blokje, zelfgemaakte bouillon gebruiken of een kant en klare bouillon nemen. Net wat je lekker vindt.
  • Boter – Violife block is in mijn ogen de lekkerste vervanger van roomboter. De boter is er in een ongezouten en zeezout variant. De laatste gebruik ik meestal. De boter is in ieder geval te koop bij Albert Heijn.
champignon ragout

Hoe serveer je de champignon ragout

In de supermarkten zijn kant en klare pasteibakjes te koop. Plantaardig en wel.

Nog lekkerder is het natuurlijk om zelf bakjes te maken. En om het toch nog een beetje simpel te houden doe je dat gewoon met bladerdeeg.

Maar zoals gezegd kan het ook prima geserveerd worden met brood. Bijvoorbeeld door een kaiserbroodje of Italiaanse bol uit te hollen en te vullen, of geef er wat Turks brood bij.

Meer recepten met paddenstoelen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review