Champignonsoep

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soepmens, tenzij je me bijvoorbeeld pompoensoep voorzet. Deze soep heb ik dan ook niet gegeten, maar mijn man wel. Hij vond het heerlijk! Hij kreeg deze soep als voorafje, maar je kunt er met zijn tweetjes prima een avondmaaltijd van maken. Serveer er dan een lekker donker brood bij of een vers gebakken stokbrood.

champignonsoep

Champignonsoep

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):4 personen (voorgerecht)

Ingrediënten

  • boter (Vioblock)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram champignons
  • 1 beker crème fraiche, haver, AH
  • 1 el bloem
  • 1 liter groentebouillon

Instructies

  • Snipper de ui en fruit deze in een pan met dikke bodem.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes (of neem gesneden champignons).
  • Bak de champignons mee met de uitjes tot ze wat zachter zijn.
  • Voeg nu de haver creme fraiche toe tot het 'gesmolten' is. Doe de lepel bloem erbij en bak nog even mee.
  • Giet de bouillon erop en laat alles nog even doorkoken.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie