Champignonsoep: klaar in een mum van tijd

Champignonsoep: klaar in een mum van tijd

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n soepmens, tenzij je me bijvoorbeeld pompoensoep voorzet. Deze soep heb ik dan ook niet gegeten, maar mijn man wel. Hij vond het heerlijk! Hij kreeg deze soep als voorafje, maar je kunt er met zijn tweetjes prima een avondmaaltijd van maken. Serveer er dan een lekker donker brood bij of een vers gebakken stokbrood.

Champignonsoep

12 december 2018
: 4 personen
: 10 min
: 10 min
: 20 min
: Simpel

Een heerlijk voorgerechtje voor vier of een maaltijd voor twee!

Door:

Ingrediënten
  • 1 klont boter
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 el bloem
  • 1 liter water
  • 2 bouillonblokjes
Instructies
  • Stap 1 Zet de waterkoker met een liter water erin aan.
  • Stap 2 Snipper de ui en fruit deze in een pan met dikke bodem.
  • Stap 3 Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes (of neem gesneden champignons).
  • Stap 4 Bak de champignons mee met de uitjes tot ze wat zachter zijn.
  • Stap 5 Voeg de bouillonblokjes toe aan het gekookte water.
  • Stap 6 Voeg nu de creme fraiche toe tot het ‘gesmolten’ is. Doe de lepel bloem erbij en bak nog even mee.
  • Stap 7 Giet de bouillon erop en laat alles nog even doorkoken.

 

 

koken & tafelen algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.