Chocolademousse van avocado

Ik geef direct toe dat het een beetje vreemd klinkt, maar het is heerlijk. Alhoewel mijn familieleden daar wel iets anders over denken. De een houdt niet van chocolade en de ander vond het te bitter. Oplossing? Jazeker, die is er ook! Hoe rijper de banaan, hoe zoeter het nagerecht. En de cacao maakt het natuurlijk ook bitter, dus misschien iets minder doen?

Suikervrij. Lactosevrij. Glutenvrij. Iedereen kan en mag het eten dus!

chocolademousse van avocado

Chocolademousse van avocado

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten
 

  • 1 avocado
  • 1 banaan
  • 3 el cacaopoeder
  • 1 el kokosmelk ((eventueel))

Aan de slag
 

  • Halveer en ontpit de avocado en pel de banaan. Schep het vruchtvlees van de avocado, de banaan en het cacaopoeder in de keukenmachine of gebruik een staafmixer.
  • Maal alles tot een luchtige mousse, voeg eventueel wat kokosmelk toe als het te dik is.
  • Schep de mousse in twee grote glazen en laat 30 tot 60 minuten opstijven in de koelkast.

Lekker met blauwe bessen of rood fruit en wat munt.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!
Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *