Dit zijn de lekkerste brownies ooit

Deze brownies zijn werkelijk waar de lekkerste die ik ooit zelf gebakken heb. De buitenste rand een klein beetje taai, binnenin lekker zacht. Eigenlijk precies zoals ik vind dat brownies moeten zijn. En als je de ingrediëntenlijst ziet zul je vast niet geloven dat dit zó lekker kan zijn.

Nu de tijd is aangebroken dat we weer vaker op de werkvloer worden verwacht, begint ook weer de tijd van verjaardagen van collega’s vieren en traktaties afslaan. Ik heb al drie verschillende energieballetjes die ik mee kan nemen op zo’n dag om toch gezellig mee te doen. Maar nog leuker is het natuurlijk als je iets hebt wat ook wat meer op een traktatie of taartje lijkt. Dat lukt nu zeker met deze brownies.

Oh… maar dit zijn geen gewone brownies, deze zijn wél lekker!

Aldus mijn man die niet van brownies en niet van chocola houdt. Hij kent alleen die droge cakejes die ze brownies noemen – en hij wilde nog een stuk!
brownies
brownies

Bewaaradvies

Je kunt de brownies in een afgesloten bak in de koelkast bewaren, maximaal drie dagen zou ik zeggen. Koud is het namelijk net zo lekker! Maar toch doe ik ze liever in de vriezer! Vanuit de vriezer een minuut of 10 in de oven (180℃) en het is weer smullen.

Meer baksels met groenten

brownies

Brownies

Prep: 15 minuten
Oven: 30 minuten
Totaal: 45 minuten
Bevat:
gluten
Vrij van:
steenvrucht
pinda
sesamzaadjes
soja
Porties (aanpasbaar):9 porties

Ook nodig

Ingrediënten

  • 1 cup havervlokken, eventueel glutenvrij
  • 12 medjool dadels, zonder pit
  • 2 cups zwarte bonen
  • 4 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • 3 tl vanille extract
  • el kokosolie
  • ½ tl zout
  • ½ reep chocolade, puur

Optioneel

  • frambozen
  • pistachenoten , of andere noten naar keuze
  • zoetstof, bijvoorbeeld maple syrup

Instructies

  • Verwarm de oven tot boven- en onderwarmte200 °C
  • Maal de havervlokken fijn en zet het even apart.
  • Gebruik je bonen uit blik giet ze dan af en spoel ze goed om. Gebruik ook wat minder zout, dit is waarschijnlijk al toegevoegd aan het blik.
  • Verwijder de pitten uit de dadels. Als de dadels wat hard en droog aanvoelen, week ze dan 15 minuten in heet water. Snijd ze in stukken, zodat de keukenmachine het werk makkelijker aan kan.
  • Schep de zwarte bonen en dadels in de kom van de keukenmachine en maal tot de textuur redelijk glad te noemen is.
  • Voeg dan de cacaopoeder, vermalen havervlokken, vanille extract, zout, bakpoeder en baking soda toe. Maal totdat alles goed gemengd is en weer een gladde textuur heeft. Stop af en toe om het brownie beslag van de wanden af te schrapen. Proef of het zoet genoeg is, voeg eventueel agavesiroop toe.
  • Snijd de reep in kleine stukjes en schep dit door het beslag.
  • Vet de brownievorm in en beleg eventueel met een stuk bakpapier. Schep het beslag in de vorm en verdeel het beslag zo goed mogelijk. Versier eventueel met kokosrasp, noten, schijfjes appel of wat je maar lekker lijkt.
  • Schuif de vorm in de oven: 15 minuten met aluminium folie erover en 15 minuten zonder aluminium folie.
  • Haal de brownie uit de oven en laat hem vijf minuten afkoelen op het aanrecht, in de vorm. Verplaats de brownie dan naar de koelkast en laat hem daar nog even tien minuten verder afkoelen.

Persoonlijke notities

Voedingswaarden

Energie: 185kcal | Koolhydraten: 21gr | Eiwit: 4.7gr | Vet: 7.9gr | Waarvan verzadigd: 5.2gr | Zout: 0.25gr | Vezels: 5.7gr
Beoordeel dit recept Bewaaar recept

De voedingswaarden zijn berekend over 1 portie en gemaakt met behulp van MijnEetmeter

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie

Beoordeling