De macaroni van mijn moeder

Foto van internet geplukt
Foto van internet geplukt

Ik maak macaroni waarschijnlijk hetzelfde als half Nederland: met tomaten, groenten, vlees en een tomatensausje, al dan niet met een gebakken ei erover.

Maar sinds gisteren dus niet meer. Mijn lieftallige huisgenoten vinden de macaroni van mijn moeder het lekkerst. Helaas kan ik haar niet meer vragen hoe zij het maakte, maar met behulp van de smaakpapillen van de huisgenoten ben ik er dan toch achter gekomen hoe zij het deed.

Gisterenavond dus maar een pan macaroni á la mama gemaakt.

Macaroni koken met een nasitablet (bouillonblok met nasismaak). Vervolgens een ui en een preitje snipperen, teentje knoflook er boven persen en bakken maar. Daarna gehakt toevoegen en rul meebakken. Ondertussen een zakje (!) nasikruiden wellen. Na het uitlekken van de macaroni de gewelde nasikruiden erdoor roeren en dit geheel toevoegen aan het gehaktmengsel en klaar ben je.

Nu lust ik überhaupt geen macaroni (terwijl ik alle overige pasta’s wel eet, ben nu eenmaal een raar konijn) maar dit blijkt dus een schot in de roos te zijn bij mij thuis.

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie