Donuts of Churros?

Mijn InstantPot is me zeer dierbaar. Dierbaarder dan alle andere keukenapparaten die ik heb. Ik heb ontzettend veel filmpjes gezien en websites bezocht. Bij het ene recept gruwelde ik en bij het volgende begon ik te watertanden. Maar toen ik de Churros bites van Karen zag moest en zou ik die balletjes maken. Er stonden veel berichten op haar site en onder haar YouTube kanaal variërend van niet gaar tot geweldig. Ik hoorde bij de laatste categorie! Inmiddels heb ik ze twee keer gemaakt en beide keren waren even goddelijk! Maar ik ben er nog steeds niet uit wat nu een goede naam voor deze lekkernij zou kunnen zijn. Churros zijn knapperiger en hebben toch een wat andere textuur. Donuts zijn ook nog wat anders, alhoewel het daar wat meer van weg heeft. Tot iemand een beter idee heeft noem ik ze maar eenhaps donuts.

eenhaps donuts

Eenhaps donuts

Een overheerlijk hapje wat het midden houdt tussen churros en donuts. Alhoewel het ook wel wat van een oliebol heeft…
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Tussendoortje
Porties: 7 hapjes

Ingrediënten

  • cup bruine suiker
  • cup gesmolten boter
  • 1 tl kaneel
  • ½ cup melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 cup bloem
  • ¼ tl zout
  • 1 cup water

Topping

  • suiker
  • kaneel
  • gesmolten boter (optioneel)
  • bakspray

Instructies

  • Mix de bruine suiker, kaneel en gesmolten boter.
  • Spatel vervolgens de melk, bloem, zout en bakpoeder doorheen. Goed mengen.
  • Spuit de vorm licht in met de bakspray en verdeel het deeg over de gaten. Dek af met de meegeleverde siliconen (!) deksel of met aluminium folie.
  • Zet de IP aan op high pressure, en stel in op 12 minuten. Giet het water erin, plaats de meegeleverde onderzetter in de IP (of gebruik de siliconen versie met hengsels) en zet hier de vorm op. Plaats de deksel op de IP en let erop dat je het ventiel goed zet.
  • Na twaalf minuten high pressure laat je het geheel 10 minuten op natuurlijke wijze ontluchten (NPR). Na die tien minuten laat je de rest van het stoom ontsnappen en haal je de deksel van de IP.
  • Verwijder de vorm en keer deze om op een bord. Laat ze vooral niet te lang zitten anders worden ze klef.
  • Mix wat suiker met kaneel en rol hier de eenhaps donuts door. Optioneel zou je ze eerst door wat gesmolten boter kunnen rollen zodat de suiker beter blijft 'plakken'.

Bekijk hier het kookfilmpje van Karen

[Engelstalig]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *