Doperwten-muntpuree is zo’n simpel receptje dat het de website nooit haalde. Maar onlangs dacht ik “waarom niet?!” Iets wat zó lekker is, moet je gewoon delen. Dus bij deze.
Het was lang geleden dat ik het had gemaakt, maar nu staat het weer met grote regelmaat in de koelkast. De zoete geur van doperwtjes, de frisse smaak van munt en dan die prachtige kleur groen!

Recept doperwten-muntpuree
Materiaal
Ingrediënten
- 1 pak diepvries doperwten
- 4 takjes munt
Zo maak je het
- Breng in een pan water aan de kook. Voeg de doperwten toe en zet je timer op 2 minuten. Giet de doperwten af, spoel ze af met ijskoud water of leg ze in een ijsbadje.
- Breng de doperwten dan over naar de blender en voeg de blaadjes munt toe. Maal er een puree van.
- De puree is het lekkerst wanneer het koud is, maar je kunt het ook warm eten.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Tips voor de doperwten-muntpuree
- Toevoegingen – ik vind dit gerecht zo perfect in balans voor wat ik er mee doe. Maar misschien vind je het wat saai? Voeg dan een of meer van de volgende ingrediënten toe: zeezout, versgemalen peper, chilivlokken, tijm, fijngesneden uitje etc.
- Bewaren – in een goed afgesloten trommel kun je de puree zeker een week goed houden, dan begint het wat muf te worden. Maar als je het net zo lekker vindt als ik, dan is het met drie dagen wel op!
- Eet het koud – mijn man houdt absoluut niet van doperwten, maar zelfs hij vindt dit lekker, maar wel koud. En eerlijk is eerlijk: koud is het lekkerst.

Groentenspread inspiratie
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!