Doperwten-muntpuree

Doperwten-muntpuree is ijskoud de lekkerste! Smeer het op je boterham of wrap, voeg het toe aan je salade of gebruik het als hippe dip!

doperwten-munt puree

Doperwten-muntpuree is zo’n simpel receptje dat het de website nooit haalde. Maar onlangs dacht ik “waarom niet?!” Iets wat zó lekker is, moet je gewoon delen. Dus bij deze.

Het was lang geleden dat ik het had gemaakt, maar nu staat het weer met grote regelmaat in de koelkast. De zoete geur van doperwtjes, de frisse smaak van munt en dan die prachtige kleur groen!

doperwten-muntpuree
Prachtige gifgroene kleur

Ingrediënten

Je hebt maar twee ingrediënten nodig:

  • Doperwten – ik gebruik diepvries doperwten voor deze puree. De allergoedkoopste bij de Jumbo gaven helaas niet zo’n heel mooie gifgroene kleur, maar dat deed aan de smaak niets af.
  • Munt – de ene keer gebruik ik meer munt dan de andere keer, net hoe de wind waait. Voor het gemak heb ik mijn gemiddelde gebruik van vier takjes vermeld in het recept.

Hoe maak je doperwten-muntpuree?

Veel simpeler dan dit recept kan haast niet, kijk maar:

  1. Koken – laat de doperwten twee minuten zwemmen in kokend water
  2. Afgieten – hevel alles over naar een vergiet
  3. Spoelen – spoel de doperwten af met ijskoud water of geef ze een snel ijsbad
  4. Blender – doe de afgekoelde doperwten samen met de muntblaadjes in een blender – keukenmachine of staafmixer kan ook – en maal tot een puree
doperwten-muntpuree
Heerlijk op een boterham met koolsalade

Tips voor de doperwten-muntpuree

  • Toevoegingen – ik vind dit gerecht zo perfect in balans voor wat ik er mee doe. Maar misschien vind je het wat saai? Voeg dan een of meer van de volgende ingrediënten toe: zeezout, versgemalen peper, chilivlokken, tijm, fijngesneden uitje etc.
  • Bewaren – in een goed afgesloten trommel kun je de puree zeker een week goed houden, dan begint het wat muf te worden. Maar als je het net zo lekker vindt als ik, dan is het met drie dagen wel op!
  • Eet het koud – mijn man houdt absoluut niet van doperwten, maar zelfs hij vindt dit lekker, maar wel koud. En eerlijk is eerlijk: koud is het lekkerst.

Meer groentenspreads

doperwten-munt puree

Doperwten-muntpuree

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Een heerlijk zoete puree met een frisse muntsmaak. Lekker op de boterham of wrap, als dip voor rauwe groenten of als bijgerechtje.
Print recept Pin recept
Totale tijd: 5 minuten

Keukenspullen

Ingrediënten

  • 1 pak diepvries doperwten
  • 4 takjes munt

Instructies
 

  • Breng in een pan water aan de kook. Voeg de doperwten toe en zet je timer op 2 minuten. Giet de doperwten af, spoel ze af met ijskoud water of leg ze in een ijsbadje.
  • Breng de doperwten dan over naar de blender en voeg de blaadjes munt toe. Maal er een puree van.
  • De puree is het lekkerst wanneer het koud is, maar je kunt het ook warm eten.
Bijgerecht, Broodbeleg, Dip
Nederlands
Dip recept, Doperwtenpuree
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info