Eet Paleo in 7 stappen!

Het nieuwe boek van Marinka Bil is uit: Eet Paleo in 7 stappen! En ik heb het boek natuurlijk direct besteld in de voorverkoop. Met de aanschaf van het boek in de voorverkoop kreeg je een setje maatlepels, werd je boek gesigneerd afgeleverd en maakte je gelijk kans om bij de boeklancering aanwezig te zijn. En je raadt het natuurlijk al: ik was een van de gelukkigen die erbij mochten zijn. Zo kwam het dat wij gisteren goedgemutst naar Brabant gingen. De officiële boeklancering vond zaterdag al plaats. Vanaf zaterdag was het boek dan ook overal verkrijgbaar, o.a. bij Bol.com.

Boeklancering

De boeklancering vond plaats in Pluktuin De Sprankenhof in Udenhout. Helaas konden we door het weer niet echt genieten van de pluktuin, maar we kregen wel een goede indruk. We zullen er in het voorjaar of de zomer dan ook zeker naar terug gaan.

Eenmaal daar aangekomen werden we verwelkomd door Marinka – die op van de zenuwen was. Er stonden heerlijke kannen met kruidenthee en komboecha klaar. Theeleut als ik ben heb ik de komboecha gelaten voor wat het was, en me volledig gestort op de verschillende soorten thee. Toen iedereen was gearriveerd hield Marinka een praatje over haar nieuwe boek en daarna gaf ze het woord aan Marjolijn, orthemolecurlair therapeute. Haar lezing was erg onderhoudend. Ze weet wel hoe ze een zaal mee moet krijgen! Wil je meer van haar weten? Kijk dan eens op haar website Oerspronkelijk.

Eerste Paleo restaurant in Nederland

Daarna werd het woord gegeven aan het eerste Paleo restaurant in Nederland. Nou ja, restaurant is het nog niet; ze doen momenteel alleen catering. Maar binnenkort openen ze hun deuren in Amsterdam en ik kan niet wachten! Om het nieuws niet te missen kun je ze volgen via Facebook. Zij verzorgden later die middag ook een maaltijd. Ik heb o.a. genoten van lamsgehaktballetjes met saffraansaus, bietensalade met aarbeid en munt, artisjoksalade, fritatta, viskoekjes, gamba’s, zoete aardappelsalade en een bouillon getrokken van de resten van een varken. Heerlijk. Dank dus voor het verwennen van de innerlijke mens.

Helaas heb ik niet echt een praatje gemaakt met de andere mensen die er waren, jammer, want zo waren er Susan van Paleo Made Simple en natuurlijk haar vriend van Project Leven (helaas ben ik de naam alweer kwijt, snertgeheugen 🙂 ). Maar ook Elke van Paleo.be. En volgens mij zag ik #paleoboy ook 🙂

Kortom: een erg leuke en geslaagde middag met nieuws, lezingen, gezelligheid, hapjes en drankjes. Dus nogmaals dank Marinka!

Soort van sneak review

En dan nu een ZEER KORTE review van het boek. Een uitgebreidere review komt nog want ik heb eerlijk gezegd nog niet heel veel tijd gehad om alles te bekijken. Er wordt natuurlijk begonnen met wat tekst en uitleg over Paleo, en dan de 7 stappen om volledig Paleo te gaan: persoonlijke maaltijdplanning. Er is een gedeelte wat adviezen geeft over de voorraadkast, kruiden etc. Maar ook zijn er maaltijdplanners en boodschappenlijsten te vinden. Tips en trucs. Een lading lunchrecepten, want dat is meestal het meest lastige: wat ga ik nu weer eens meenemen naar het werk!? En natuurlijk heul veul recepten! Het is een erg dik boek met prachtige foto’s, duidelijke uitleg en korte beschrijvingen bij de recepten. De recepten van Marinka zijn eigenlijk altijd zó dat je niet al te veel tijd kwijt bent in de keuken, maar toch een (over)heerlijke en gezonde maaltijd op tafel zet.

Plaats een reactie