POLL: Eten tijdens de vakantie

Sinds een aantal jaren zijn wij niet meer gebonden aan het hoogseizoen. Dat is erg fijn: goedkoper, rustiger en relaxter op de weg. Voorheen was het standaard drie weken kamperen in het buitenland in het hoogseizoen. Caravan achter de auto en gaan, genieten van een welverdiende zomervakantie!

Kamperen en koken

Tijdens die kampeervakanties kookte ik altijd veel makkelijker dan thuis (als we niet uit eten gingen). Maar toch altijd nog uitgebreider dan de meeste mensen. Nou ja, de mensen in mijn omgeving dan. Drie pitten in de caravan, twee pitten buiten, BBQ, skottelbraai, slowcooker… je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het wel bij ons. Ach ja, ieder zijn hobby denk ik dan maar (nee, wij hebben een Adria) 😀

Buiten het hoogseizoen

Maar, zoals gezegd, zijn we dus niet meer gebonden aan schoolvakanties. Dus de laatste paar jaren blijven we in het hoogseizoen in Nederland en nemen we geen vakantie. We zijn toch al ieder weekend op de camping, dus een korte vakantie. Maar in het najaar willen we nog wel eens weg gaan, en dan liefst naar de zon!

Dit jaar hebben we drie weken vrij in het voorseizoen en geen zomervakantie. In het najaar zien we wel weer verder, #ver-van-mijn-bed-show.

Tijd dus voor een poll

En hoewel het weer nog in de verste verte niet lijkt op zonnig vakantieweer, zit ik nu wel in de caravan te tikken (zachtjes tikt de regen op mijn caravan). En toen bedacht ik me dat ik eigenlijk wel nieuwsgierig ben naar jullie vakantieperikelen! Dus een polletje of twee er tegenaan gooien dan maar.

[democracy id=”4″]

En nu ik dan weet hoe je verblijft, wil ik natuurlijk ook nog weten of je zelf kookt of buiten de deur eet. Nieuwsgierigheid kent geen grenzen.

[democracy id=”5″]

Lekker makkelijk eenpansgerechtje

Nu ik je het hemd van het lijf heb gevraagd, deel ik nog even een favogerechtje. Wat mijn man altijd geweldig vindt is shakshuka. Vlees, eieren, tomaten, paprika: alles in 1 pan en te eten als lunch of diner (maar hij vindt het zelfs als ontbijt lekker). Dit is overigens een zeer uitgeklede versie, speciaal voor op de camping. Je kunt de ras el hanout ook vervangen door chilipoeder, komijn, cayennepeper en nog meer van dat lekkers. Experimenteer en kom tot je eigen super-shakshuka!

Shakshuka

Shakshuka voor de vleesliefhebber

Heerlijk als lunch voor vier personen, of als hoofdgerecht met een salade en een stuk stokbrood (of Turks brood).
5 van 1 stem
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 4 personen

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 300 gram gehakt
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tomaten
  • 2 paprika's
  • 4 eieren
  • 1 el ras el hanout

Aan de slag
 

  • Snipper de ui en snijd de knoflook in piepkleine stukjes (persen kan natuurlijk ook).
  • Neem een hapjespan en rul hierin het gehakt.
  • Zodra het gehakt een kleurtje krijgt, voeg je de ui en knoflook toe.
  • Snijd ondertussen tomaten en paprika’s in kleine stukjes en voeg dit toe. Strooi de kruiden erbij en roer even goed door.
  • Wanneer de paprika en tomaten zacht zijn geworden maak je 4 kuiltjes in het mengsel. Breek in ieder kuiltje een ei.
  • Leg een deksel of zilverfolie over de pan en laat dit zachtjes stoven tot het ei is gestold.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wat is jouw favoriete gerecht tijdens de vakantie?

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *