Foodprep

Mason jars

Zoals te lezen viel in oktober 2013 op de site van Culy zijn de mason jars nu ook in Nederland te koop! En natuurlijk heb ik er gelijk 12 (maat pint) besteld. Nadat de bestelling was geplaatst kreeg ik een bevestiging via de e-mail. Een paar dagen later kreeg ik een e-mail met de track & trace code van PostNL. Weer een dag later werden ze bezorgd. Dolgelukkig was ik. Want ik had op internet van alles gevonden over salades in een potje en voedsel voor de hele week klaarmaken (foodprep. In ieder geval ver voorbereiden zodat je na je werk lekker snel klaar bent. Het leek me wel wat. En zo kwam het dat ik afgelopen weekend flink in de keuken heb gestaan met van alles en van niks. Gewoon lekker keutelen en roeren in potten en pannen!

Rookoven

Ik begon met het roken van drie kipfilets voor de overheerlijke salades in een potje. In de pan ligt een soort bak-/lekblik waarop je houtsnippers legt, dan het rooster erop en daarop de kipfilets. Goed afsluiten met het deksel en een half uurtje op het vuur. Persoonlijk vind ik ze niet te vergelijken met die uit de supermarkt, maar wie ben ik? Terwijl de kipfilets lagen te roken maakte ik de limoen-chili dressing en vulde zeven mason jars met ieder 2 eetlepels dressing. Daarop ging maïs, rode ui, paprika, zonnebloempitten, kerstomaatjes en het geheel werd aangestampt met kropsla. Deksels erop, in de koelkast en klaar.

Brood

Daarna moest er een brood worden gemaakt, en terwijl de oven toch aan stond besloot ik om twee grote aardappels in folie te wikkelen en er maar bij te leggen. Dan hoef ik ze de komende week alleen maar even op te warmen of in plakken te snijden en op te warmen. Prima plan.

Annabel Langbein

Er lagen nog pepers in de vriezer en aangezien ik net weer een programma van Annabel had gezien besloot ik haar chili jam te gaan maken, man man man wat is dat lekker! Dit is echt een blijvertje. Net als die Marokkaanse tomatensaus. Dochterlievv was zo lief om nog even een pond pepers extra te halen bij de super, dus die gelijk ook maar in de vriezer gedaan. Weet je dat je trouwens heel handig peperpoeder maakt wanneer ze ingevroren zijn? Gewoon even een fijne rasp nemen, een chilipeper uit de vriezer pakken en raspen maar. Handig!

Vlees

Verder heb ik nog gehaktballetjes gedraaid voor het fonduefestijn ’s avonds, kip fijngesneden en omwikkeld met spek en kip gesneden om deze week te eten met chili jam marinade, couscous en gegrilde groenten. En oh ja, laten we vooral niet vergeten de geraspte wortelen en de paprika reepjes (ook al weer zo lekker met die chili jam!).

Ontbijt

En dan natuurlijk ook nog even zorgen dat we de hele week smoothies hebben als ontbijt. Maar dan zonder daarvoor een half uur eerder met mijn bed uit te moeten komen!

Foodprep pics

 

Natuurlijk ruim je tussendoor wel dingen op, maar dan blijft er toch nog altijd wel een bende over op je aanrecht…

 

close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 791 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie