In dit artikel vertel ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt dan eet je dus een 450 gram groente weg. Per persoon!
Tip vooraf
Aangezien ze nooit allemaal in de pan passen, kun je het beste een paar bakken tot ze bijna klaar zijn. Dan haal je ze uit de pan en leg je ze even naast elkaar op het aanrecht, de snijplank of op een bord. Dan bak je de volgende lading. Als alles gebakken is gaan ze allemaal weer terug in de pan om nog even door te bruinen en te garen. Tegen die tijd zijn ze wat steviger, dus kun je er meer naast elkaar kwijt en ze toch nog makkelijk omdraaien.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grote fritatta te maken, maar die randjes zijn nu juist zo lekker!
Heerlijk bij deze fritatta’s zijn een zoete aardappelpuree en kipfilet!

Fritatta's van bloemkool en broccoli
Print recept Pin recept WaarderingKeukenspullen
Ingrediënten
- 350 gram bloemkool
- 200 gram broccoli
- 1 blik boterbonen (limabonen)
- 1 sjalotje
- 1 stukje gemberwortel (ca. 2 cm)
- 2 teentjes knoflook
- 40 gram bloem (voor een glutenvrije versie vervang je de bloem door amandelmeel)
- 1 tl kurkuma
- 2 eieren
- 1 el olijfolie
Aan de slag
- Kook de bloemkool en de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat het vooral niet te zacht worden. Giet de groenten af en laat het even afkoelen.
- Snijd ondertussen het sjalotje fijn, rasp de gember en de knoflook. Doe dit in een grote kom. Voeg hier de afgekoelde bloemkool, broccoli, kurkuma en eieren aan toe. Roer alles goed door en schep er dan de bloem door.
- Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Lepel steeds een hoopje van het beslag in de pan.
- Bak de fritatta's goudbruin. Dit duurt ongeveer 3 minuten per kant. Ga door tot je geen beslag meer hebt.