Heb jij al eens zulke lekkere fritatta’s gegeten?

In dit artikel vertel ik over het gemak waarmee je meer groenten kunt eten. Nou, met dit recept voor fritatta’s van bloemkool en broccoli, krijg je dus ongemerkt heel veel groenten naar binnen. En lekker dat het is! Als je je aan onderstaand recept houdt dan eet je dus een 450 gram groente weg. Per persoon!

Tip vooraf

Aangezien ze nooit allemaal in de pan passen, kun je het beste een paar bakken tot ze bijna klaar zijn. Dan haal je ze uit de pan en leg je ze even naast elkaar op het aanrecht, de snijplank of op een bord. Dan bak je de volgende lading. Als alles gebakken is gaan ze allemaal weer terug in de pan om nog even door te bruinen en te garen. Tegen die tijd zijn ze wat steviger, dus kun je er meer naast elkaar kwijt en ze toch nog makkelijk omdraaien.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een grote fritatta te maken, maar die randjes zijn nu juist zo lekker!

Heerlijk bij deze fritatta’s zijn een zoete aardappelpuree en kipfilet!

fritatta's van bloemkool en broccoli

Fritatta's van bloemkool en broccoli

0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Calorieën: 468 kcal

Keukenspullen

Ingrediënten
 

  • 350 gram bloemkool
  • 200 gram broccoli
  • 1 blik boterbonen (limabonen)
  • 1 sjalotje
  • 1 stukje gemberwortel (ca. 2 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 gram bloem (voor een glutenvrije versie vervang je de bloem door amandelmeel)
  • 1 tl kurkuma
  • 2 eieren
  • 1 el olijfolie

Aan de slag
 

  • Kook de bloemkool en de broccoli in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat het vooral niet te zacht worden. Giet de groenten af en laat het even afkoelen.
  • Snijd ondertussen het sjalotje fijn, rasp de gember en de knoflook. Doe dit in een grote kom. Voeg hier de afgekoelde bloemkool, broccoli, kurkuma en eieren aan toe. Roer alles goed door en schep er dan de bloem door.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Lepel steeds een hoopje van het beslag in de pan.
  • Bak de fritatta's goudbruin. Dit duurt ongeveer 3 minuten per kant. Ga door tot je geen beslag meer hebt.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *