Fruittaartje van bladerdeeg (Airfryer)

Oh jongens, wat een ellende! Sinds we terug zijn uit Zweden, zijn we helemaal verzot op Fika. Maar van al dat “fika-en” kom je natuurlijk wel aan. En dat is niet de bedoeling natuurlijk. Daarom besloot ik maar eens een mager fruittaartje uit de AF te maken.

Ontzettend lekker fruittaartje

Het is heel erg snel gemaakt en een stuk “beter” voor de lijn dan de voorgefabriekte spullen met heel veel toegevoegde suikers. Er is alleen maar één nadeel… en dat is dat ik steeds vergeet een foto te maken! Hahaha de fruittaartjes zijn zo lekker, dat ik iedere keer het bordje al leeg heb nog voordat ik aan een foto denk! En geloof me, er zijn er al flink wat gemaakt.

Toch lekker zoet?

Bedenk dan dat hoe rijper de banaan is, hoe zoeter het taartje wordt! En natuurlijk kun je ook andere soorten fruit nemen, maar ik heb nu eenmaal altijd bevroren bosvruchten, aardbeien, avocado etc. in de vriezer liggen. Net als bladerdeeg. Alhoewel dat laatste nu toch echt op is… HELP!

Fruittaartje van bladerdeeg (uit de Airfryer)

Nog geen beoordeling
Bereiding 15 minuten
Porties 2 personen

Materiaal

Ingrediënten

 • 1 banaan, rijp
 • 4 plakjes bladerdeeg
 • 1 tl kaneel
 • 2 el bosvruchten, diepvries
 • maple syrup, optioneel

Zo maak je het

 • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
 • Prak de banaan tezamen met het kaneelpoeder.
 • Schep hier het bevroren fruit door.
 • Leg op twee plakjes bladerdeeg een hoopje van het fruitmengsel en sluit af met de andere plakjes bladerdeeg. Vouw dit een beetje creatief dicht.
 • Zet de AF op 200°C en stel de klok in op 13 minuten.
Tussendoortje
Nederlands
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

4 gedachten over “Fruittaartje van bladerdeeg (Airfryer)”

 1. Ben ingeschreven bij deze site en gisteren het fruittaartje gemaakt. Heerlijk en super simpel. Het was minder zoet als verwacht maar dat kun jezelf veranderen door het in de bereiding wat extra te zoeten.

  Beantwoorden
  • Hallo Jurrian. Leuk dat je je hebt ingeschreven. Fijn dat het fruittaartje in de smaak is gevallen. Mijn banaan was erg rijp waardoor het zoet genoeg was. Maar inderdaad kun je het zo zoet maken als je wilt tijdens de bereiding.

   Beantwoorden
 2. Voedingswaardetabel ziet er prima uit en geeft voldoende informatie weer voor degene die er houvast aan heeft. In de periode dat ik mijn knop heb omgedraaid om geen pakjes en zakjes te gebruiken en veel vezels wilde eten en minder zout heb ik vaak de tabellen bekeken. Nu kijk ik er bijna niet meer naar… Succes!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Beoordeling