Basisrecept ganache

Ken je die kookprogramma’s waarin ze taarten versieren met een overheerlijke ganache? Nou, bij deze geef ik je graag het basisrecept hiervoor. Je kunt het naar hartelust aanvullen met wat likeur, zeezout of andere lekkernijen.

[lt_recipe name=”Ganache” print=”yes” ingredients=”150 ml slagroom;1 el honing;150 gr pure chocolade, grof gehakt;40 gr boter, op kamertemperatuur” ]Giet de slagroom en de honing in een pan en breng het langzaam aan de kook.;Doe de chocolade in een kom en giet de kokende honingroom erover.;Roer het mengsel door tot de chocolade volledig is opgelost.;Voeg nu de boter toe en meng alles met een staafmixer tot een glanzende ganache.;Laat deze afkoelen op kamertemperatuur.[/lt_recipe]

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *