Na mijn avonturen met snacks, eieren en courgettepakketjes besloot ik om eens iets te gaan doen met gehakt en bladerdeeg. Je kent die frikandelbroodjes van de supermarkt of bakker misschien wel? Nou, ik wilde dus gehaktbroodjes gaan maken. Wederom een succes die herhaling vereist.
Plakkende gehaktbroodjes
Het bladerdeeg was mooi knapperig en het gehakt was heerlijk sappig. De volgende keer doe ik alleen wel een stukje bakpapier onderin de mand. Of ik spuit hem in met een heel dun laagje olie. Het bladerdeeg bleef na het derde gehaktbroodje namelijk een beetje plakken.
Aangezien ik een kleine AF heb kon ik maar twee gehaktbroodjes per keer maken (de volgende AF wordt een XXL!). Je kunt het gehakt kruiden en vullen zo je zelf wilt natuurlijk, maar ik maakte ze als volgt.

Gehaktbroodjes uit de AF
Print recept Pin recept WaarderingIngrediënten
- 300 gram rundergehakt ((ik gebruikte mager gehakt))
- 5 plakjes bladerdeeg
- 1 sjalotje
- 1 tl kurkuma
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el sambal
- 1 ei
- peper en zout ((naar smaak))
Aan de slag
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien.
- Snipper het sjalotje en doe dit samen met het gehakt en de kruiden in een kom. Meng het goed door elkaar.
- Om het gehakt gelijkmatig te verdelen gebruikt ik een kwart cup maatschepje. Ik haalde er vijf porties uit.
- Kneed langwerpige rolletjes van het gehakt en leg een portie op de ene helft van een plakje bladerdeeg.
- Maak met een gewoon mes vier inkepingen in de andere helft en vouw het over het gehaktrolletje.
- Druk de zijkanten goed aan/dicht met een vork of je vingers (ik vind een vork een leuker effect geven).
- Besmeer de broodjes met een losgeklopt ei.
- Leg de broodjes in de mand en schuif in de AF. Stel de AF in op 200°C en de tijd op 10 minuten.