Geroosterde paprikaspread

Je eet je vingers op bij deze supersimpele geroosterde paprikaspread.

geroosterde paprikaspread

Geroosterde paprikaspread is een welkome afwisseling voor op de boterham. Sinds ik geen dierlijke producten meer gebruik bestaat het beleg op mijn boterham meestal uit hummus of homemade hazelnootpasta. Erg lekker, maar soms wil je wat anders. En mijn repertoire wordt steeds verder uitgebreid (gelukkig). Deze paprikaspread heeft een beetje pit en wordt lekker fris door de overige ingrediënten.

Het mooie van deze geroosterde paprikaspread is dat je het zo snel klaar hebt. Binnen een kwartier zit jij aan tafel met een goedgevulde sandwich.

geroosterde paprikaspread

Ingrediënten voor geroosterde paprikaspread

  • Limabonen – voor een snelle spread gebruik je een blik limabonen. Als je alle tijd hebt kun je gedroogde bonen weken en koken en die gebruiken.
  • Geroosterde paprika – omwille van het gemak gebruikte ik twee paprika’s uit een pot geroosterde paprika’s. Je kunt de paprika’s ook zelf roosteren, dan wordt het nog lekkerder.
  • Citroen – het sap geeft deze spread een heerlijk frisse smaak. Voeg eventueel ook nog wat rasp toe. Kijk uit dat je niet in het witte gedeelte raspt, dat is bitter.
  • Edelgistvlokken – de kazige smaak heb ik er niet in kunnen ontdekken, wel geeft het een bepaalde hartigheid mee aan de spread.
  • Tahin – gebruik een vloeibare tahin anders wordt de spread veel te dik. Maak bijvoorbeeld zelf eens tahin.
  • Sriracha – gebruik zoveel als jouw smaak toelaat. In dit recept ga ik uit van 2 theelepels, maar ben je niet zo van het pittige gebruik dan minder. Of gebruik harissa, dat is minder pittig, maar geeft toch een lekkere smaak mee.
  • Specerijen – peper, zout en koriander zijn onmisbare ingrediënten in mijn keuken.
geroosterde paprikaspread

Zo maak je de paprikaspread

Veel simpeler kan het niet: stop alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en mix tot het een smeuïg en smeerbaar geheel is. Ik had nét mijn keukenmachine in de kast gezet en mijn blender is eigenlijk te groot voor deze hoeveelheid. Mijn magic bullet deed het ook prima, en ik vermoed dat een staafmixer de truc ook doet.

Staar je niet blind op “benodigde keukenapparatuur” in recepten. Waar de een een dure Japanse mandoline voor koopt, gebruikt de ander een aardappelmesje van de Wibra. Het is maar net wat je gewend bent.

Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat!

Meer broodbeleg inspiratie

geroosterde paprikaspread

Geroosterde paprikaspread

No ratings yet
Auteur: Sylvia
Deze spread op de boterham is ontzettend lekker, vullend en fris.
Print recept Pin recept
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 350 ml (ongeveer)

Ingrediënten

  • 1 blik limabonen (ca. 250 gr uitlekgewicht)
  • 2 geroosterde paprika's + 1 tl vocht (pot)
  • 3 el edelgistvlokken
  • 2 el tahin
  • 2 tl sriracha (meer of minder naar smaak)
  • ½ tl korianderpoeder
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout (naar smaak)

Lunchtip

  • 2 boterhammen (naar keus)
  • 4 plakjes komkommer (in de lengte gesneden met dunschiller)
  • 2 plakken tomaat
  • ½ avocado (in dunne plakjes gesnede)
  • kiemgroenten (naar keus)

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en mix tot de gewenste dikte.
  • Schraap eventueel de zijkanten van de kan zodat de ingrediënten weer in het mes vallen. Voeg eventueel nog wat vocht toe als het te dik is.

Lunchtip

  • Besmeer beide boterhammen met de geroosterde paprikaspread.
  • Beleg één boterham achtereenvolgens met de komkommer, tomaat, kiemgroenten en avocado. Strooi er eventueel nog wat meer verse peper over.
  • Leg de andere boterham er boven op. Snijd diagonaal door.
Bijgerecht, Broodbeleg, Lunch
Nederlands
Geroosterde paprika recept, Paprikaspread
Heb jij dit recept gemaakt?Jouw creatie bewonder ik graag op Instagram! Vergeet dus niet om @SilphyasKitchen of #SilphyasKitchen te vermelden.
close

Gratis eBook

Vul je gegevens in en je krijgt maximaal 1 keer per week de nieuwsbrief PLUS het gratis eBook "Culinaire rondreis door Indonesië".

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept waardering




Ook hier worden cookies gebruikt. Door op akkoord te klikken accepteer je het gebruik van deze cookies.  Meer info