Gevulde appeltjes

Eigenlijk ben ik niet zo heel erg van de ‘toetjes’, maar deze gevulde appeltjes zijn een geweldig dessert. Het is niet al te machtig en fruit met noten moet natuurlijk altijd wel kunnen. Een beetje vanillesaus (of vanillevla) er bij en klaar ben je. Wil je er echt een feestje van maken dan schep je er een lekker bolletje (kaneel)ijs bij of spuit je er wat (kokos)room over. Of je doet het allebei. De rozijnen kun je natuurlijk ook eerst even zacht laten worden in wat rum of een lekkere likeur. Laat in dat geval de suiker en kaneel maar achterwege.

Gevulde appeltjes

Deze gevulde appeltjes zijn lekker. Maar varieer eens met de vulling. Wanneer je niet de hele appel uitholt, maar alleen het klokhuis verwijdert heb je minder vulling nodig. Wat dacht je bijvoorbeeld van amandelspijs, al dan niet zelf gemaakt? Of steek een stuk ananas op de plek van het klokhuis, bedruip met wat honing en kaneel. Heb jij nog meer ideeën? Laat het weten in de comments hieronder.

Bereiding 30 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 el rozijnen
  • 1 el noten
  • ½ tl suiker
  • ¼ tl kaneel

Zo maak je het

  • Snijd de bovenkant van de appel en hol de appel uit. Doe het klokhuis weg en de overgebleven appel snijd je in kleine stukjes.
  • Doe de stukjes appel samen met de rozijnen en (al dan niet gehakte) noten in een kom. Roer er de suiker en kaneel door. Vul de uitgeholde appels met dit mengsel en zet het kapje er weer op.
  • Zet de appels in een ovenvast schaaltje en zet ze in de AF. Stel de temperatuur in op 180°C. Draai nu de klok naar 15 minuten. Afhankelijk van de hardheid van de appel zet je de AF nog tien minuten aan.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review