Gnocchi: zelf maken of toch maar niet?

Gezien de hoeveelheid werk zou je denken van niet.
Toen ik klaar was zei ik “nooit meer”. Totdat ik aan tafel zat en de eerste hap gnocchi in mijn mond deed. Toen wilde ik gelijk weer nieuwe gaan maken. Dit is G.O.D.D.E.L.I.J.K en moet je minimaal een keer in je leven hebben gemaakt. Echt waar, geloof me!

Gnocchi

Het woord gnocchi is het meervoud van gnocco en is een Italiaanse pasta-soort. Gnocco betekent klont, dus eigenlijk heb je allemaal kleine klontjes op je bord. Je kunt de gnocchi ‘leuker’ maken door er ovaaltjes van te maken en met een vork een beetje te bewerken. Hierdoor blijft een eventuele saus ook beter kleven. In dit recept heb ik dat allemaal niet gedaan. Te veel werk, bovendien wordt de saus er een beetje los bij gegeten.

Met een sausje

Maar ja, alleen gnocchi is ook zo kaal. Dus wellicht wil je er een heerlijke saus bij eten. Maak dan eens deze overheerlijke tomaten-vleessaus. Snel klaar en superlekker bij alle pastagerechten in het algemeen en bij gnocchi in het bijzonder.

gnocchi

Gnocchi di patate al forno

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Gang: Pasta
Keuken: Italiaans
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 1 el zout
  • 75 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 1 klont roomboter
  • ½ pakje salie
  • peper en zeezout
  • Parmezaanse kaas

Instructies

  • Boen de aardappelen goed schoon en doe ze in een grote pan met water en 1 eetlepel zout. Breng het geheel aan de kook. Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Giet de aardappelen af onder koud water en laat ze afkoelen.
  • Als de aardappelen zijn afgekoeld verwijder je de schil en pureer je ze met een aardappelpers of een stamper. Strooi er flink versgemalen peper en zeezout over. Schep er de bloem door en kneed er een deegbal van.
  • Zet ondertussen weer een flinke pan met water op en doe er een klein beetje zeezout in.
  • Snijd een plak van het deeg af en bestrooi het aanrecht met wat bloem. Rol de plak uit tot een dunne rol en snijd in stukjes. Herhaal dit tot al het deeg op is.
  • Als het water (weer) kookt doe je de stukjes deeg met behulp van een schuimspaan in het water. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze klaar en kun je ze met de schuimspaan weer uit het water halen. Herhaal tot de gnocchi klaar zijn. Verwarm ondertussen de oven op de hoogste stand.
  • Neem nu een koekenpan die geschikt is voor de oven. Smelt hierin de klont boter, scheur de blaadjes salie doormidden en voeg toe aan de boter. Schuif de gnocchi erbij en bak ze even.
  • Bestrooi met versgeraspte Parmezaanse kaas en zet in ongeveer 10 minuten onder de grill.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *