DIY goedkoper of niet: bloemkoolrijst

Vroeger moest je alles zelf doen: aardappels jassen, uien snijden, groente snijden, koffiebonen malen, appelmoes maken, rabarbermoes maken, paneermeel maken… Zo kan ik nog wel even doorgaan, maar je begrijpt het zo ook wel denk ik. Tegenwoordig is er in ieder geval van alles kant en klaar te koop. Erg makkelijk dus. Zeker als je allebei werkt, kinderen naar allerlei sportclubjes moeten, de hond nog uitgelaten moet worden en er te weinig tijd is voor het klaarmaken van het avondeten. Op naar de supermarkt en inladen die gemakszakken dus!

Maar is dat niet erg duur?

Ik denk van wel. Maar zeker weten doe ik het niet. Hoog tijd dus om de proef op de som te nemen en het eens uit te gaan zoeken. Deze keer gaat het me om bloemkoolrijst. Zelf maken is een koud kunstje, maar kopen is natuurlijk nog makkelijker.

In veel producten worden ingrediënten toegevoegd die helemaal niet nodig zijn en zelfs volkomen onlogisch. Zoals gesneden fruit kopen (vers) waar suiker aan is toegevoegd. Ik heb het meegemaakt! In onderstaande varianten van bloemkool(rijst) is niets toegevoegd. In alle gevallen gaat het dus om pure bloemkool.

Bloemkool
heel (ca. 500 gr)€ 2.49
diepvries roosjes (750 gr)€ 2.30
(€ 3.07 kilo)
vers roosjes (400 gr)€ 2.39
(€ 5.98 kilo)
Bloemkoolrijst
600 gram diepvries€ 1.69
(€ 2.82 kilo)
400 gram vers€ 2.03
(€ 5.08 kilo)
400 gram Bonduelle€ 1.89
(€ 4.73 kilo)
bloemkoolrijst

Verrassende conclusie

De prijzen zijn op 29 juni 2020 vergeleken bij supermarkt Jumbo.

Kant en klare bloemkoolrijst kopen is dus niet duurder dan een hele bloemkool kopen en zelf aan de slag gaan. Ik vraag me wel af hoe de bloemkoolrijst van Bonduelle en uit de diepvries zich houden als je ‘nasi goreng’ wil maken. Jaja, dat is geen nasi goreng, maar denk even mee 🙂

Maar als je jouw voetafdruk op aarde niet wilt vergroten, zo min mogelijk afval naar de brengparkjes wil brengen en je kokkerellen stiekum toch wel leuk vindt kun je toch echt beter zelf bloemkoolrijst maken (zelf maken doe je zo).

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie