Groene smoothies zijn hip en gezond, maar bovenal heel erg lekker! In mijn groene smoothie verwerk ik spinazie. Op die manier heb ik mijn eerste portie groente van de dag al binnen.
Spinazie fabeltjes
Wie kent niet die stoere zeeman Popeye, die door het eten van een blik spinazie binnen de kortste keren gigantische spierballen kreeg en “ijzer”sterk werd? Ondanks dat spinazie inderdaad meer ijzer bevat dan de meeste groenten, is nu bekend dat het ijzergehalte flink overschat is.
Spinazie mag je niet opnieuw opwarmen. Dit is al jaren achterhaald. Spinazie bevat nitraten. Door bepaalde bacteriën, die vooral bij wat hogere temperaturen (grofweg lauw tot lauwwarm) actief zijn, wordt dit omgezet in schadelijke nitrieten, die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid. Maar dit gold vooral toen we nog geen koelkast hadden. Als jij de spinazie snel invriest of vlug afkoelt is er geen probleem.
Lees hier meer weetjes over spinazie.

Ingrediënten
- 1 appel
- 1 kiwi
- 1 banaan
- ¼ komkommer
- 2 handenvol spinazie
- ijskoud water
Zo maak je het
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
- Schil de kiwi en snijd hem in kwarten.
- Pel de banaan en snijd hem in stukken.
- Snijd de komkommer in stukken.
- Doe alle ingrediënten in de blender en voeg het vocht toe. Zet de machine aan en blender tot het een egale massa is geworden.
Nog meer smoothies
FOTO’S: PIXABAY
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!