Tips om meer groenten te eten

Wat de boer niet kent, dat eet ‘ie niet. Maar je kunt natuurlijk wel leren groenten eten. Je moet alleen even een knop omdraaien. Is het zo simpel, Silphya? Ja! Zo simpel is het om groenten te leren eten. Zowel voor volwassenen als voor kinderen. Dus lees vooral verder…

Paleo en De Schijf van 5

Iedereen weet zo onderhand wel dat de Paleo leefwijze bestaat uit het eten van groenten, veel groenten. En liefst nog een beetje meer. En daarnaast natuurlijk eieren, vlees, vis, noten en fruit. Dit geldt natuurlijk ook voor De Schijf Van 5 en wordt ook toegejuicht door het Voedingscentrum.

Maar je hoeft echt niet van groenten te houden om de Paleo leefwijze (of welke gezonde leefwijze dan ook) te omarmen. Net als bij kleine kinderen, kun je als volwassene ook je groenten “verstoppen”. En proberen. Blijven proberen, want het is echt lekker. Als je je maar over het “gekookte groenten is saai” principe heen zet. En dat gaat lukken kan ik je verzekeren.

Denk je aan de tot snot gekookte groenten met een maizena-papje? En word je al misselijk bij het idee?

Smaak aanpassen

Wat de reden ook mag zijn, met deze recepten en met wat goede zin weet ik zeker dat je zult genieten van groenten. Je kunt de smaak namelijk heel goed maskeren door iets toe te voegen waar je wel van houdt. Denk bijvoorbeeld aan cashewnoten, knoflook, ontbijtspek, bepaalde kruiden etc. Allemaal dingen waar je je groenten mee kunt “opleuken”. Je hoeft echt geen konijn te worden en alleen maar rauwe groenten te eten!

groenten eten

De redding is nabij

Gooi eens wat spinazie of jonge bladsla in je smoothie. De eerste handvol groente heb je al binnen dan. Maak lekkere beignets van courgette of pureer een flespompoen tot een overheerlijke romige soep. Wat dacht je van zoete aardappelfriet met zelfgemaakte kruidenmayonaise? Klinkt goed hè?! En zelfs als je een fervent toetjes-snoeper bent kun je nog groenten eten. Kijk maar eens naar deze heerlijke chocolademousse. Zelfs boerenkool smaakt beter als je er chips van maakt.

Zelfs als je griezelt van groenten zul je van deze gerechten toch gaan genieten. En bedenk “waar een wil is, is een weg”.

Plaats een reactie