Groenten quiche van broccoli en zoete aardappel

Ik word altijd heel blij van quiche. Maar soms wil je weleens iets anders dan de standaard quiche met een. Of juist een heel verrassende vulling. Met deze groenten quiche heb je 2 vliegen in 1 klap1

Maak deze heerlijke groenten quiche van broccoli en zoete aardappel. Weet je wat ik zo fijn vind aan quiches? Je hebt een paar minuten werk en kunt vervolgens lekker andere dingen gaan doen als het in de oven staat te garen. Geweldig! In het recept staat overigens 100 gram mozzarella vermeld, maar ik vond het zonde om dat beetje wat over was niet te gebruiken, dus ik heb de hele bol gebruikt.

groenten quiche

Quiche met broccoli en zoete aardappel

Kook: 55 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram zoete aardappel
  • 200 gram crème fraiche
  • 4 eieren
  • 150 gram broccoli
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ rode ui
  • 100 gram mozzarella
  • knoflook
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een quichevorm in met boter, kokosolie of een bakspray.
  • Boen de aardappelen schoon of schil ze. Snijd ze vervolgens in hele dunne plakjes. Ik gebruikte de keukenmachine, scheelt een hoop werk.
  • Verdeel de plakjes over de bodem van de quichevorm en zet wat plakjes rechtop tegen de rand.
  • Snijd de broccoli in kleine stukjes, de ui in ringen en de knoflook in flinterdunne plakjes. Verdeel dit over de bodem.
  • Klop nu in een kom de eieren en crème fraîche door elkaar. Breng op smaak met kerriepoeder, peper en zout. Schenk dit mengsel in de vorm. Beleg het geheel nu met plakjes mozzarella.
  • Zet de quichevorm ca. 45 minuten in de oven.
  • Mocht het te snel bruinen leg er dan een stuk aluminiumfolie overheen.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie