Groentenspread

Deze groentenspread lust jij ook. Ik moest vroeger niet denken aan een groentenspread voor op de, al dan niet geroosterde, boterham. Je had van die potjes in de supermarkt met van die zachte weeïge groenten erin. Brrrr. Daarnaast vond ik het ook veel te smeuïg. Maar toen had ik dit recept nog niet geprobeerd. Eigenlijk kwam ik er bij toeval achter. Het oorspronkelijke recept was bedoeld als avondeten. Maar zowel mijn man als ik vinden het zó lekker op de boterham dat ik besloot om er maar een apart recept voor te maken.

Een eigen plekje

Dit recept voor groentenspread is zo ontzettend lekker dat ik het niet wil laten ondersneeuwen in een ander artikel. Dit recept verdient gewoon een eigen plekje op de website. Ik ben benieuwd of je het er mee eens bent.

Voor nog geen € 5 en 20 minuten werk heb je drie mason jars tjokvol groentenspread. Er gaat ongeveer 450 ml in zo’n pot. Deze spread is ruim een week houdbaar in de koelkast. Ik heb 1 pot in de vriezer gezet om te kijken of het na invriezen nog steeds lekker is. Verslag hiervan volgt nog. Stay tuned…

groentenspread

Groentenspread

Een heerlijk frisse groentenspread voor op de boterham. Tien keer beter dan de potjes uit de supermarkt.
0 van 0 stemmen
Print recept Pin recept Waardering
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 3 potten
Calorieën: 764.6 kcal
Prijs: ± € 4,75

Ingrediënten
 

  • 2 uien (klein)
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's (klein)
  • 2 wortels
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 200 gr)

Aan de slag
 

  • Maak de groenten schoon en dep het overtollige water op.
  • Snijd de ui in snippers, de courgette en paprika in blokjes en de wortel in plakjes. Omdat het straks toch in de blender gaat luistert het niet zo nauw met het snijwerk.
  • Fruit de ui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit. Strooi de ras el hanout erover en fruit even kort mee.
  • Voeg nu de courgette, paprika, wortel en tomatenblokjes toe. Stoof de groenten 10 minuten.
  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe aan de groente. Doorwarmen mag, maar is niet nodig.
  • Laat het geheel afkoelen en giet het dan in een keukenmachine of blender. Maal tot het de gewenste dikte heeft. Ik heb zelf liever niet al te grove stukken erin.
  • Heerlijk op een volkoren boterham.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *