Groentenspread

Deze groentenspread lust jij ook. Ik moest vroeger niet denken aan een groentenspread voor op de, al dan niet geroosterde, boterham. Je had van die potjes in de supermarkt met van die zachte weeïge groenten erin. Brrrr. Daarnaast vond ik het ook veel te smeuïg. Maar toen had ik dit recept nog niet geprobeerd. Eigenlijk kwam ik er bij toeval achter. Het oorspronkelijke recept was bedoeld als avondeten. Maar zowel mijn man als ik vinden het zó lekker op de boterham dat ik besloot om er maar een apart recept voor te maken.

Een eigen plekje voor deze groentenspread

Dit recept voor groentenspread is zo ontzettend lekker dat ik het niet wil laten ondersneeuwen in een ander artikel. Dit recept verdient gewoon een eigen plekje op de website. Ik ben benieuwd of je het er mee eens bent.

Voor nog geen € 5 en 20 minuten werk heb je drie mason jars tjokvol groentenspread. Er gaat ongeveer 450 ml in zo’n pot. Deze spread is ruim een week houdbaar in de koelkast. Ik heb 1 pot in de vriezer gezet om te kijken of het na invriezen nog steeds lekker is. Verslag hiervan volgt nog. Stay tuned…

[update na bijna een jaar] Eerlijk gezegd was ik deze update helemaal vergeten! Maar het experiment is geslaagd. Zelfs na een jaar is de smaak nog prima. Helaas was de spread wel een stuk natter geworden, maar even afgieten deed wonderen. Het is dus prima te doen, maar vers is en blijft lekkerder!

Nog meer spreads

Wil jij ook meer groenten eten? Probeer dan ook eens de volgende spreads. Goed bezig!

groentenspread

Groentenspread

Prep: 5 min
Kook: 15 min
Totaal: 20 min
Porties: 3 potten
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Een heerlijk frisse groentenspread voor op de boterham. Stukken lekkerder (en gezonder!) dan de kant en klare potten groentenspread uit de supermarkt.

Ingrediënten

  • 2 uien klein
  • 1 courgette
  • 2 rode paprika's klein
  • 2 wortels
  • 2 el olie
  • 2 tenen knoflook
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kikkererwten uitlekgewicht ca. 200 gr

Instructies

  • Maak de groenten schoon en dep het overtollige water op.
  • Snijd de ui in snippers, de courgette en paprika in blokjes en de wortel in plakjes. Omdat het straks toch in de blender gaat luistert het niet zo nauw met het snijwerk.
  • Fruit de ui in de olie zacht. Pers het teentje knoflook er boven uit. Strooi de ras el hanout erover en fruit even kort mee.
  • Voeg nu de courgette, paprika, wortel en tomatenblokjes toe. Stoof de groenten 10 minuten.
  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en voeg ze toe aan de groente. Doorwarmen mag, maar is niet nodig.
  • Laat het geheel afkoelen en giet het dan in een keukenmachine of blender. Maal tot het de gewenste dikte heeft. Ik heb zelf liever niet al te grove stukken erin.
  • Heerlijk op een volkoren boterham.
Broodbeleg
Nederlands
Groentenspread, Groentenspread recept
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 753 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review