Deze simpele groentesoep zit vol met smaak terwijl er gewone alledaagse groenten in gebruikt worden. Je kunt onderstaand recept aanhouden, maar je kunt ook prima aanpassen naar eigen smaak. Of om het recept aan te houden als richtlijn en je laatste restjes groenten uit de vriezer of koelkast op te maken. Het is het perfecte recept voor een heerlijke soep. Altijd fijn nu we de herfst langzaam binnen gaan.

De ingrediënten voor deze soep
- Verse groenten: Ik gebruik wortelen, selderij, uien, sperziebonen en aardappelen. En natuurlijk blikken met tomatenblokjes. Maar je kunt prima vervangingen gebruiken. Wat dacht je van radijs, zoete aardappel of courgette? Leef je uit met wat je nog hebt.
- Diepvries groenten: je kunt ook alles vers nemen natuurlijk, maar ik en altijd wel wat groenten in de vriezer. Zo handig. In dit geval gebruik ik doperwten en maïs. Maar je kunt ook edamame boontjes gebruiken.
- Groentebouillon: Gebruik zelfgemaakte bouillon, gekochte bouillon of getrokken bouillon van een paar blokjes.
- Kruiden en specerijen: Een mix van knoflook, Italiaanse kruiden, laurier, verse peterselie, knoflook, peper en zout geven deze soep een ongelofelijke smaak.

Bewaaradvies
- Bewaren om er de rest van de week van te eten: Laat de soep volledig afkoelen en bewaar het dan in de koelkast in een goed afsluitbare container. Je kunt het zo een dag of 4 goed houden. Makkelijk dus om ook de rest van de week iets te eten bij de lunch.
- Invriezen: Als de soep goed is afgekoeld kun je het wel 3 maanden bewaren in de vriezer. Gebruik hiervoor een diepvriescontainer of siliconen zak.
- Opwarmen: Om een eenpersoonsportie op te warmen kun je wat soep een minuut of twee in de magnetron doen. In andere gevallen zou ik gewoon weer terug in de pan gieten en langzaam opwarmen.
Groentesoep
Dit gaat jouw nieuwe favoriete groentesoep worden: bomvol groenten, vol smaak en redelijk snel klaar.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 4 wortelen, in plakjes
- 3 stengels bleekselderij, in plakjes
- 4 tenen knoflook, gehakt
- 2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl zout
- 1 tl peper, vers gemalen
- 3 aardappelen, in blokjes
- 1½ cup sperziebonen
- 2 blikken tomatenblokjes
- 2 laurierbladeren
- 1½ liter groentebouillon
- 1 cup maïs , diepvries
- 1 cup doperwten, diepvries
- 2-3 el citroensap
- 15 gram peterselie
Zo maak je het
- Verwarm de olie in een grote soeppan en bak hierin de uien, wortelen en bleekselderij. Bak ze ongeveer vijf minuten, tot ze zachter zijn. Voeg dan de Italiaanse kruiden, knoflook, peper en zout toe en bak dat nog een minuutje mee.
- Voeg nog meer lekkers toe: aardappelen, sperziebonen, tomatenblokjes, laurierbladeren en de groentebouillon. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat dit een minuut of 20 pruttelen, totdat de aardappelen beetgaar zijn.
- Voeg vervolgens de diepvriesgroenten toe, in dit geval maïs en doperwten. Kook nog een minuut of 6.
- Als alle groenten gaar zijn zet je het vuur uit. Roer er nu de peterselie en het citroensap door. Schep de soep in mooie soepkommen en geniet.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Meer soeprecepten
- Franse uiensoep met een twist
- Geroosterde knoflooksoep
- Romige pastinaaksoep
- Snelle pompoensoep
- Pittige Spaanse paprikasoep
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!