Guilty pleasure: goddelijke citroentaart

Vanmorgen kwam mijn collega (juist ja: Tante Suus) op kantoor met de mededeling dat ze een citroentaart had gemaakt. Mijn hemel, wat is die goddelijk! Slecht voor de lijn, maar vreselijk goed voor het humeur. Ze presenteerde de taart in kleine blokjes, zodat we allemaal konden genieten. Ze gaf ons gelijk allemaal het recept, en ik deel hem graag meteen met jullie, want hij is té lekker om voor mezelf te houden!

Citroentaart klaar?

Stuur iedereen weg en geniet, geniet, geniet…

Citroentaart

Citroentaart

0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Waardering
Voorbereidingstijd: 45 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 35 minuten
Porties: 1 taart

Ingrediënten
 

Voor de bodem:

  • 325 gr bloem
  • 88 gr poedersuiker (plus een beetje)
  • 1 tl zout (naar smaak)
  • 250 gr boter (ongezouten, koud)

Voor de vulling:

  • 6 eieren
  • 350 gr fijne kristalsuiker
  • 4 citroenen (sap & rasp)
  • 60 gr bloem
  • 1 tl allesbinder
  • 1 tl bakpoeder

Aan de slag
 

  • Verwarm de oven tot 170°C.
  • Meng de ingrediënten voor de bodem met behulp van een keukenmachine tot een kruimeldeeg.
  • Meng het deeg tot een bal en laat het ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Leg bakpapier in de vorm of vet hem in met wat boter. Rol het deeg uit met een roller en leg het in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in.
  • Leg bakpapier op het deeg en leg er bakkorrels in. Bak de bodem 20 tot 25 minuten in de oven.
  • Haal na ongeveer 15 à 20 minuten het bakpapier en de kogels eruit en schuif hem terug in de oven.
  • Als de bodem lichtbruin gekleurd is haal hem dan uit de oven en laat hem een beetje afkoelen.
  • Klop de eieren met de suiker en het citroensap.
  • Meng in een andere kom de bloem, maizena en bakpoeder.
  • Schenk terwijl je klopt het eimengsel bij het bloemmengsel. Begin met een beetje zodat er geen klontjes ontstaan. Ben je toch te snel geweest, ga dan over op grof geschut en pak de staafmixer. Voeg als laatste de citroenschil toe.
  • Schenk het mengsel in de bodem en plaats het terug in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot er lichtbruine plekjes ontstaan op de bovenkant.
  • Laat het afkoelen in de vorm en zet het daarna even in de koelkast.
  • Bestuif met poedersuiker of serveer met slagroom.
Was het lekker of heb je nog een vraag? Laat vooral een reactie achter hieronder. Of tag #SilphyasKitchen op Instagram. Zou ik superleuk vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *