Zo maak je harissa

harissa

Harissa

Kook: 20 minuten
Porties (aanpasbaar):1 pot

Ook nodig

Ingrediënten

  • 10 rode pepers
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 1,5 tl korianderzaad
  • 1,5 tl komijnzaad
  • 6 tenen knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 1 el zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven tot 180℃.
  • Leg de rode pepers en puntpaprika op een bakblik. Schuif het blik net boven het midden van de oven, ongeveer 15 minuten.
  • Verwijder de kronen van de pepers en paprika en voeg ze samen met de overige ingrediënten toe aan de keukenmachine.
  • Laat de machine draaien tot de gewenste dikte.
  • Schep alles in een uitgekookte weckpot of masonjar.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie