Deze hartige kruidenmix is heerlijk in tal van gerechten, zeker als vervanging van zout. Probeer het eens over ovengebakken aardappeltjes, als kruidenmix voor tofu of paddenstoelen of voeg het eens toe aan je salade. Kook jij aardappelen, rijst of pasta weleens in bouillon? Ook dan is deze hartige kruidenmix een uitkomst! Voeg gewoon een lepel toe aan het kookwater.

Recept hartige kruidenmix
Materiaal
Ingrediënten
- 2 el edelgistvlokken
- 1 el uienpoeder
- 1 tl gedroogde peterselie
- 1 el gedroogde basilicum
- 2 tl gedroogde tijm
- 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl mosterdpoeder
- 2 tl paprikapoeder
- ½ tl kurkuma
- ½ tl selderijblad
Zo maak je het
- Doe alle ingrediënten in een magic bullet of blender en mix tot alles goed is verpulverd en vermengd.
- Bewaar in een afgesloten potje op een donkere droge plaats.
Ga jij dit recept maken? Laat het weten in een reactie hieronder.Vergeet niet een foto van het resultaat te delen op Instagram! Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen
Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!