Haver pannenkoekjes met aardbeien

Geniet op een mooie zomerse zondagochtend van deze haver pannenkoekjes met aardbeien. Dit ontbijt is glutenvrij, zuivelvrij en notenvrij. Bovendien is het klaar binnen een kwartier!

haver pannenkoekjes

Recept haver pannenkoekjes met aardbeien

Waardering

Bereidingstijd 15 minuten
2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 1 rijpe banaan
  • 400 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl citroensap
  • snuf zout
  • 4 el yoghurt
  • 20 aardbeien
  • ahornsiroop
  • 6 blaadjes munt

Zo maak je het

  • Maald e havervlokken fijn in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  • Prak de banaan fijn en voeg dit samen met de melk, het bakpoeder, citroensap en zout toe aan het meel. Mix dit tot een mooi beslag.
  • Bak de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar. In mijn koekenpan passen er twee per keer.
  • Verdeel de pannenkoekjes en maak een stapeltje per bord. Snijd de aardbeien in plakjes of stukjes en strooi over de pannenkoekjes en lepel er wat yoghurt over, schenk er wat ahornsiroop over. Garneer met de fijngesneden muntblaadjes.
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Roep me via @SilphyasKitchen en gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij de ingrediënten aardbeien

  • Melk – bijvoorbeeld kokosmelk of Oatly mango sinaasappel drink. Wat dacht je van zelfgemaakte cashewmelk of amandelmelk.
  • Bakpoeder en citroensap – de combinatie van bakpoeder en citroensap zorgen voor luchtigheid in de pannenkoekjes.
  • Yoghurt – bijvoorbeeld de Griekse stijl van Oatly of Alpro plantaardige variatie op kwark.

Meer ontbijt inspiratie

Recepten direct in je inbox?

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Review