Haver pannenkoekjes met aardbeien

Geniet op een mooie zomerse zondagochtend van deze haver pannenkoekjes met aardbeien. Dit ontbijt is glutenvrij, zuivelvrij en notenvrij. Bovendien is het klaar binnen een kwartier!

Ingrediënten voor haver pannenkoekjes met aardbeien

  • Havervlokken – dit zijn gewoon de grove havervlokken die je ook gebruikt om bijvoorbeeld pap te maken.
  • Melk – ik gebruikte deze keer mango sinaasappel drink van Oatly, maar het lekkerst is natuurlijk zelfgemaakte cashewmelk of amandelmelk.
  • Bakpoeder en citroensap – de combinatie van bakpoeder en citroensap zorgen voor een heerlijke luchtigheid in de pannenkoekjes.
  • Aardbeien – heerlijke Hollandse aardbeien zijn volop te krijgen nu.
  • Yoghurt – ook hiervoor gebruikte ik Oatly, de Griekse yoghurt variant. Zolang mijn man niet plantaardig eet, maak ik nog steeds yoghurt voor hem.
  • Ahornsiroop – maakt het geheel net even wat zoeter, je hebt maar weinig nodig.
  • Munt – de heerlijke frisheid van munt hoort gewoon bij aardbeien!
haver pannenkoekjes

Hoe maak je dit ontbijt

  1. Meel maken – maal de havervlokken fijn in de MagicBullet. Geen probleem als je die niet hebt: in een keukenmachine, blender of met een staafmixer lukt dit ook.
  2. Prakken – prak de banaan fijn. Hoe rijper de banaan hoe zoeter de pannenkoekjes.
  3. Mixen – mix het meel met de banaan, melk, bakpoeder, citroensap en zout tot een mooi egaal beslag.
  4. Opbouwen – verdeel de pannenkoekjes over twee borden en stapel ze op.
  5. Garneren – verdeel de aardbeien en de yoghurt over de pannenkoekjes, giet er een beetje ahornsiroop over en garneer met fijngesneden blaadjes munt.

Met dit ontbijt scoor je punten!

Meer ontbijt inspiratie

haver pannenkoekjes

Haver pannenkoekjes met aardbeien

Prep: 5 min
Kook: 10 min
Totaal: 15 min
Porties: 2 personen
Auteur: Sylvia
Afdrukken Pin
Dit ontbijt is een waar feest en toch zo simpel om te maken. Serveer met verse aardbeien en yoghurt naar keuze

Ingrediënten

  • 200 gram havervlokken
  • 1 banaan hoe rijper hoe beter
  • 400 ml melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl citroensap
  • zout pietsie
  • 4 el yoghurt
  • 20 aardbeien
  • ahornsiroop
  • 6 blaadjes munt

Instructies

  • Maald e havervlokken fijn in een keukenmachine, blender of met de staafmixer.
  • Prak de banaan fijn en voeg dit samen met de melk, het bakpoeder, citroensap en zout toe aan het meel. Mix dit tot een mooi beslag.
  • Bak de pannenkoekjes in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin en gaar. In mijn koekenpan passen er twee per keer.
  • Verdeel de pannenkoekjes en maak een stapeltje per bord. Snijd de aardbeien in plakjes of stukjes en strooi over de pannenkoekjes en lepel er wat yoghurt over, schenk er wat ahornsiroop over. Garneer met de fijngesneden muntblaadjes.
Heb je dit recept al eens gemaakt?Tag @SilphyasKitchen op Instagram en gebruik de hashtag #silphyaskitchen
close

Gewoon lekker, lekker plantaardig!

Sluit je aan bij 754 anderen en kook met me mee!

Je ontvangt maximaal 1 keer per week een e-mail

Plaats een reactie

Review