Het warme hart in huis

Naar aanleiding van mijn vorige blogpost over de emmerlijst ga ik hier verder met nummer twee van  mijn grote-wensen-lijst. Al zolang als ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door de AGA Cooker. Ik vind dat ding er geweldig imposant uitzien, bovendien lijkt het mij heerlijk om de hele dag zo’n fornuis aan te hebben staan en er alles op en in te doen. Want naast de voor de hand liggende zaken schijn je er ook je was mee te kunnen drogen en kien je het een beetje goed uit dan hoef je niet meer te strijken ook! Welke zichzelf respecterende luie huisvrouw wil dat nu niet?

Een klein beetje geschiedenis over dit wonderlijke fornuis vind je hier.

Nadeel hiervan is natuurlijk wel dat aan deze ene wens gelijk een volgende wens kleeft: een keuken die er bij past. Niet alleen qua formaat, maar ook qua uiterlijk. Je moderne strakke keukentje kan wel op de schop natuurlijk. Bij dit fornuis der fornuizen hoort een soort van Frans/Antieke/Boerenkeuken, liefst met tussen-kunst-en-kitsch ruitjes met daarachter allerlei verschillende rechtopstaande borden. Heerlijk.

En om een dusdanig grote keuken – liefst eetkeuken – te bezitten waar zo’n AGA fornuis in past heb je natuurlijk ook weer een groter huis nodig. Eigenlijk is dit dus bucket list number 2, 3 and 4!

Voor de liefhebber: een lijst met “beroemde” AGA bezitters.

Voorlopig geniet ik nog maar even van het concept met mijn slowcooker en kijk ik af en toe naar plaatjes van de fornuizen en op o.a. deze website. Vooruitlopend op zaken heb ik me gewoon maar lekker geabonneerd op de nieuwsbrief!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie