Hoe overleef ik … pubers

Hoe overleef ik … pubers

0 Comments

Ik heb een puber: dochter, en wat voor één?! We hebben nergens behang, anders zou ik haar er toch zeker minimaal 10 keer per dag achter plakken. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze wordt er moe, chagrijnig, hyper, sloom, duf, pisnijdig of slappelacherig van.

Giechelen

Neem nu een tijdje geleden, ik wil een lekker kippetje voor mezelf maken. Dus wat doe je dan? Juist, je  neemt een braadzak, propt daar een kippenpoot in en gooit er wat kruiden achteraan. Even schudden… hihihi hahahaha hohohoho giebel giebel! Huh? Hoezo?! Nou eh ja, “BRAADZAK” dat is natuurlijk het meest hilarische woord van de dag! Puber komt niet meer bij en moet het natuurlijk via twitter en facebook delen. Vervolgens komt haar vriendin langs – die ik een mindere giechel vind (eh … vond) – dus ik noem het woord “braadzak” en vervolgens begint ook die puber heel hard te lachen. Nou ja, hoe wonderlijk wil je het hebben!?

Kwijtraken

Een week of twee geleden vroeg ze me “mama, waar heb je die zwarte borstel gelaten?”. Ik had natuurlijk geen idee waar ze het over had, want ik gebruik helemaal geen borstel, dus wat zou ik er mee moeten, laat staan dat ik hem “ergens zou laten”. Ik had het gedaan natuurlijk, want ze had hem mij gegeven en nu was zij hem kwijt! Nu moet je weten dat in haar kamer continu bommen ontploffen en je daar onmogelijk ooit iets kunt vinden… Dit gezegd hebbende kom ik nu aan bij hedenmorgen. Dochterlievv komt de trap af roetsjen (stampen) mét … jawel (!) DE zwarte borstel. Ik vraag haar poeslief  “zo schat, borstel weer gevonden?” Uh-huh! Is het antwoord. Dus ik besluit maar even door te vragen wáár ze die dan gevonden heeft. “Op je kamer, liefje???” (hoe krijg je je puber pissed?). Weet je wat ze antwoordt?! “Ja inderdaad, waarom heb jij hem daar verstopt?” Grijns van oor tot oor… zou je d’r niet achter het behang plakken… weer?

Eetstoornis

Gisterenavond aan tafel: “Oké schat, nu ben ik het zat, ik schep voortaan op en dat moet je opeten. Ik moet gewoon zien wat er in gaat.” (Dit naar aanleiding van een of andere kinderarts die vindt dat ze een eetstoornis heeft.) Nou, écht niet mevrouw de kinderarts, hooguit dat ze té véél eet/snoept, maar er gewoon niet van aankomt! Zegt ze doodleuk tegen me “had je daar niet eerder mee moeten beginnen, mam?”. PATS! Weer dat behangetje…

Mobiele telefonie

Ik denk dat ik niet eens hoef uit te leggen waar dit gedeelte om/over gaat? Precies: té hoge telefoonkosten! Ga je lekker op vakantie, leg je dochterlievv uit dat de telefoon in het buitenland uit moet, maar dat ze best de telefoon van manlievv mag gebruiken om vriendinnen te bellen of te sms’en (natuurlijk wel enigszins beperkt). Ja mam. Goed mam. Bekijk het maar mam. Doe het lekker toch niet, mam. Nee, inderdaad ze deed het niet en bij terugkomst was haar telefoonrekening 20 keer hoger dan gebruikelijk!? Ik boos??? Manlievv boos??? Welnee, telefoon afgepakt en terugbetalen! Ben je een haartje betoeterd? TOET! Juist, behang.

Meer

Is dit alles? Welnee, natuurlijk niet! Maar het belangrijkste van alles is toch wel dat ik blij ben dat we géén behang hebben! Heb haar liever giechelend, mopperend, puberend en wel op de bank!  :mrgreen:


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.