Hoe snipper je een ui?

Een ui snijden in piepkleine stukjes, het klinkt zo simpel. Voor veel mensen is dat echter nog niet zo simpel. Je hoeft heus geen chefkok te zijn om toch snel – en zonder al te veel te huilen – een ui in piepkleine stukjes te snijden. Hoe je het ook doet; gebruik in ieder geval een scherp mes.

Hoe ik het doe

Ik pel de ui en halveer hem. Dan snijd ik de ui in, tot aan het kruintje, maar niet doorsnijden! Dan draai ik de ui en snijd hem, afhankelijk van de grootte, nog tweemaal in. Ook dit weer zonder door te snijden. Nu kun je van boven naar beneden snijden en de kleine dobbeltjes vallen op de snijplank!

Niet duidelijk genoeg? Bekijk dan maar even het filmpje van Gordon Ramsay (Engelstalig).

Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *