Hummus met tuinbonen

Hummus met tuinbonen is zo’n bijgerecht waarvan je je afvraagt ”waarom heb ik dit niet eerder gemaakt?”. Het is heerlijk als bijgerecht met een stukje vers gebakken brood of op een toastje. Het brengt variatie en je voegt ongemerkt weer extra groenten toe aan je eetpatroon.

Vroeger griezelde ik echt van tuinbonen. De smaak is zo uitgesproken. En met vroeger bedoel ik dus tot vlak voordat ik deze hummus met tuinbonen maakte. Om eerlijk te zijn maakte ik het enkel omdat ik de vriezer leeg wil maken. En daar lagen nog tuinbonen in.

Aangezien ik gek ben op hummus, en mijn man dol is op tuinbonen, leek het me een goed moment om deze twee maar eens samen te voegen. We zouden het ofwel allebei lekker vinden ofwel er allebei van griezelen. Het werd het eerste!

tuinbonen hummus

Recept hummus met tuinbonen

Hummus met tuinbonen

Nog geen beoordeling
Zelfs als je geen fan bent van tuinbonen zul je dit lekker vinden. Goede manier dus om aan tuinbonen te wennen, meer variatie in je eetpatroon te brengen en ongemerkt extra groenten te eten.
Bereiding 10 minuten

Materiaal

Ingrediënten

 • 100 gram tuinbonen, diepvries
 • 200 gram kikkererwten, blik
 • 1 citroen, sap
 • 1 teen knoflook
 • ½ el sesamolie
 • ½ tl ras el hanout

Zo maak je het

 • Kook de tuinbonen 2 min. in kokend water en giet af. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de knoflook, kikkererwten, de helft van de tuinbonen, de sesamolie en ⅔ van de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
 • Houd een handje tuinbonen apart. Meng vervolgens alle ingrediënten in de keukenmachine, schraap de puree van de wanden en voeg een beetje ijswater toe. Meng tot een gladde puree. Voeg – indien nodig – steeds een klein beetje ijswater toe, tot je de gewenste dikte hebt bereikt.

Serveersuggestie

 • Schep de hummus in een schaaltje of op een plat bord. Geef er vers Turks brood, pita, tortilla chips of komkommerreepjes bij.
Bijgerecht
Nederlands
Ga jij dit recept maken? Deel het op Instagram!Volg @SilphyasKitchen of gebruik de hashtag #silphyaskitchen

Opmerking bij ingrediënten

 • Kikkererwten – hummus (choemoes) betekent kikkererwten, dus een hummus zonder kikkererwten is geen hummus
 • Tuinbonen – voor dit recept gebruikte ik bonen uit de diepvries en dat ging prima, maar ik neem aan dat pot of vers ook prima werkt. De kooktijd zal dan wel wat aangepast moeten worden.
 • Knoflook – samen met peper en zout is dit toch wel de lekkerste en meest gebruikte smaakmaker. Je leest er meer over in de Wiki.
 • Sesamolie – deze hummus heb ik geen tahini gebruikt, maar wilde wel wat sesam toevoegen, in de vorm van olie. Verder gebruik ik geen olie in deze hummus met tuinbonen.
 • Ras el hanout – bij de Albert Heijn kocht ik een tijdje geleden deze kruidenmix van Souq en dit smaakte wonderlijk goed in deze hummus.
tuinbonen hummus

Tuinbonen

Heb je gedroogde tuinbonen in huis? Dan kun je deze ook prima gebruiken, de smaak zal alleen wel anders zijn. En bovendien moet je er flink tijd voor uittrekken: zeker een nacht weken en dan tot wel acht uur koken, wil je de velletjes ook een beetje zacht hebben!

Verse tuinbonen zijn vooral aan het einde van de lente en in de zomer te koop.

Gebruik dus vooral blik, pot of diepvries. Ik gebruik voor dit recept diepvries tuinbonen.

tuinbonen hummus

Meer hummus recepten

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Plaats een reactie

Beoordeling