I have a dream…

Er zijn op internet ontelbaar veel foodblogs te vinden. De ene nog mooier dan de ander. De ene nog grappiger geschreven dan de andere. Maar dit is MIJN foodblog en ik kan hier doen en laten wat ik wil. En dat doe ik dan ook met veel plezier. Ik steek er flink veel tijd en energie en zelfs wat geld in.

Maar nu komen er dagelijks abonnee’s en geregistreerde bezoekers bij. Dat is supertof! Ik ben heel blij met jou als lezer. Dus wil ik ook wel een beetje rekening houden met jou.

Ik heb dus een dringende vraag voor je! Lees je even mee?

Want ik heb een droom!

Thema

Om op te vallen moet je jezelf onderscheiden. Zeggen ze. Veel foodblogs zijn toegespitst op een bepaald thema. Alleen maar slowcooker recepten, of airfryer, of paleo, of… nou ja, je begrijpt me zo ook wel denk ik. Maar dat wil ik dus niet. Maar toch ….

Ik heb een droom.

Kookboeken

Vroeger had je kookboeken zonder tekeningen. Zonder plaatjes. Zonder foto’s. Waren die kookboeken minder goed? Ik dacht het niet! Het gaat om de recepten en ideeën ten slotte. Toen kwamen heel voorzichtig de tekeningetjes van een brood of een ui. En nog wat betere tekeningen. Langzaamaan kwamen de foto’s in de kookboeken, maar mondjesmaat. En ja hoor … tegenwoordig moet je bijna een cursus foodfotografie gaan volgen, wil je het een beetje bij kunnen benen. Kan ik wel, maar wil ik niet.

Want ik heb een droom!

Fotografie

De meesten kennen wel de blog van Pauline, waarbij de foto’s – net als die van Donna Hay – prachtig licht zijn. Bijna wit. Of de foto’s van Didi die allemaal erg donker zijn. Prachtig vind ik ze, zowel de heel lichte als de heel donkere foto’s. En ze zijn professioneel. Ik denk dat er ofwel een fotograaf voor wordt ingehuurd, ofwel ze hebben een cursus gevold.

Mijn foto’s zijn gewoon gemaakt met een iPhone, geen fratsen, geen bewerkingen, simpel in kleur. En dat is nou net het enige wat me een beetje stoort. Ooit geprobeerd een stoofschotel sexy op de foto te krijgen? Ik kan het niet! Maar ik wil het ook niet, want – en daar komt ie weer:

IK HEB EEN DROOM!

En die droom bestaat uit een website (en eBooks) met eigenlijk alleen maar zwart/wit fotografie! En dan bedoel ik niet alle foto’s, maar vooral de foto’s op de “frontpage”, dat geeft een mooi rustig beeld en laat de lezer – JIJ DUS – zijn of haar fantasie gebruiken. Daarnaast kan er natuurlijk best een kleurenfoto in het artikel zelf komen, bij het recept dus.

Wat zeg je me nu?!

Ja, echt waar… de vastgezette berichten met handigheidjes hebben al zwart/wit foto’s. En eigenlijk wil ik alles wel op die manier doen. Maar het wordt me door mijn dierbaren afgeraden, want een foodblog moet toch mouthwatering foto’s hebben?

Sja… misschien wel, maar ik heb een eigen website.

En ik ben ook maar een mens. Met een droom.

Zou jij een kookboek of eBook kopen (van wie dan ook) met alleen maar zwart/wit foto’s? Zou jij genoeg fantasie hebben om na het lezen van een recept en het zien van een zwart/wit foto kunnen bedenken hoe mooi en kleurrijk het bij jou op tafel komt te staan?

[poll gesloten] [droom over] [nieuw idee!]

Fotobron: Pixabay

Deel je enthousiasme!
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *