Avondeten

Avondeten

  • Gehaktballetjes in romige preisaus

    Een ideaal gerecht voor doordeweeks. Deze gehaktballetjes in romige preisaus zijn namelijk klaar in ...

  • Pompoencurry met spinazie + bonus recept

    Snel klaar en weinig afwas. Dat vind ik toch wel een gouden combinatie! Deze pompoencurry met spinazie ...

  • Pittige mosterdsoep met rookworst

    Nog nooit eerder mosterdsoep gemaakt. Maar voor alles is een eerste keer. Het leek me eerlijk gezegd ...

  • Gevulde kip met gebakken aardappeltjes en paprika-mayonaise

    Geen zin in de keuken omdat het te warm is of omdat je een drukke dag achter de rug hebt? Maak dan deze ...

  • Deze melanzane alla Parmigiana is ‘delizioso’

    Een ovengerecht als melanzane alla Parmigiana kost je wel wat voorbereidingstijd, maar het is meer dan ...

  • Shakshuka voor de vegetariër

    Shakshuka maken op de camping deed ik jaren geleden voor het eerst. Het is een simpel recept; het kost ...

  • Gebakken aardappelpartjes Griekse stijl

    Denk aan Griekenland en hap in deze heerlijke aardappelpartjes. Je hebt ze helaas niet 1-2-3 op tafel ...

  • Borlotti bonen uit de instant pot

    Gedroogde bonen: lekker en gezond. Naast yoghurt maken - wat ik nog steeds niet heb gedaan - stonden ...

  • Duivelse kipreepjes uit de slowcooker

    Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb gemaakt uit de slowcooker. En toen zat ik te denken ...

  • Mexicaanse bonensoep

    Flinke wandeling gemaakt? Eet bonensoep! Waarmee ik maar wil zeggen dat deze bonensoep lekker vult, ...

  • Kampkerriekos

    Lekker makkelijk op de camping. Een week of wat geleden kreeg ik via e-mail een vraag. Klopte het dat ...

  • Gevulde paprika’s met noten

    Gevulde paprika's met noten, quinoa en tomatensaus leek me wel wat. Maar toen alles zo eenmaal op het ...

  • Fattoush (Libanese broodsalade)

    Deze salade is een traktatie op zomerse dagen! Fattoush is een Libanese broodsalade. Zodra ik ergens ...

  • Broccoli met rode linzen

    Broccoli met rode linzen is een heerlijk recept wat ook nog eens lekker vlug klaar is. Met een half ...

  • Met spinazie gevulde wraps

    Mexicaanse wraps met een twist. Met spinazie gevulde wraps zijn een welkome afwisseling op het wraps-menu. ...

  • Zomerse tortilla’s – Mexicaanse stijl

    Op een warme dag zet je met deze zomerse tortilla's in Mexicaanse stijl in een kwartier een heerlijke ...

  • Groentenstoofschotel met kikkererwten

    Groentenstoofschotel met kikkererwten is een makkelijk recept. En door toeval kwam ik erachter dat je ...

  • Ook jij kunt stekelvarken balletjes maken

    Verras je kinderen, of jezelf, met deze stekelvarken gehaktballetjes. Een allemansvriend.

  • Stekelvarken balletjes uit de SlowCooker

    Met gehakt kun je zoveel doen. Dit recept is bijvoorbeeld erg lekker uit de oven, maar ook uit de slowcooker ...

  • Aspergetaart

    Trek in asperges maar wil je weleens iets anders dan het standaard recept? Dan is deze aspergetaart ...

  • Tagliatelle met garnalen

    Om wat inspiratie te doen heb ik de lezers gevraagd hun recept in te sturen. Lezer Roy gaf dit heerlijke ...

  • Pasta met gemarineerde champignons in roomsaus

    Door een beetje creatief om te gaan met wat ik nog in huis had ontstond deze pasta met gemarineerde ...

  • Aardappeltaart: kliekjeseten 2.0

    Weggooien is zonde! Gun je kliekjes een tweede ronde. Deze aardappeltaart is een goed voorbeeld van ...

  • Tarte tatin als avondeten!

    Meestal bestaat een tarte tatin uit fruit. Maar met deze tarte tatin witlof maak je van je avondeten ...

  • Preischotel met zoete aardappel

    Prei is echt een veelzijdige groente, toch eet ik het niet zo vaak. Daar komt verandering in met de ...

  • Fruitige oranje kip met pit

    Wanneer er in een recept staat "doe alle ingrediënten behalve ..." dan moet je dat ter harte nemen. ...

  • Linguine carbonara

    Ik weet niet hoe jij er over denkt, maar ik kan altijd zeer gelukkig worden van een bord pasta. Ik ben ...

  • Lasagne: dat zó simpel zó lekker kan zijn

    Dit is pure comfort food. Wat is er nu lekkerder dan je tong verbranden aan lasagne?

  • BBQ gehaktrol met aardappelpuree

    BBQ meatloaf and mashed potatoes. Veel Amerikaanser kan het haast niet.

  • Kersttip: traditionele kaasfondue

    Beetje kaas, beetje wijn, beetje brood. Elkaar recht in de ogen kijken. De avond kan niet meer stuk! ...

  • Ovengerecht met varkenshaas en mango chutney

    Dit ovengerecht met varkenshaas en mango chutney is echt zo'n heerlijke herfstschotel: snel klaar en ...

  • Roseval aardappeltjes uit de oven

    Eerst koken. Dan pletten en de oven in. Zeezout en rozemarijn erbij. Dit smaakt naar meer!

  • Pittige kip curry

    Deze pittige kip curry is echt overheerlijk. Misschien een vreemde combinatie om champignons in een ...

  • Pasta met kip in champignon-prei saus

    Tegenwoordig maak ik steeds vaker pastagerechten. Soms maak ik de pasta helemaal zelf, maar vaak ook ...

  • Groenten quiche van broccoli en zoete aardappel

    Ik word altijd heel blij van quiche. Maar soms wil je weleens iets anders dan de standaard quiche met ...

  • Met deze gevulde hamburgers van de Cobb maak je vrienden

    Mijn hele leven al loop ik voor op dingen of hobbel ik er juist heel langzaam achteraan. Zo ook met ...

  • Pastasalade met avocado en feta

    Een overheerlijke salade met avocado en feta. Stukje stokbrood erbij en klaar ben je. Kijk voor meer ...

  • Vergeten groenten maken deze schotel onvergetelijk

    Dit is oorspronkelijk een vegetarische schotel en zo hebben wij hem ook gegeten. Maar zodra ik de voordeur ...

  • Gekarameliseerde uientaart

    En dan staat ineens je collega kwijlend te vertellen over een heerlijke taart die ze heeft gegeten. ...

  • Haricots verts met champignons en spekjes

    Haricots verts of sperziebonen? Of gewoon toch maar groene bonen? Hoe je ze moet bereiden, bewaren en ...

  • Aubergine rolletjes met lamsgehakt en zoete aardappel is een geweldige combinatie!

    Als je het Arabische spreekwoord mag geloven ben ik nog niet klaar voor het huwelijk! Een vrouw die ...

  • Overheerlijke courgette pakketjes

    Ben jij ook zo dol op courgettes? Manlievv is er wat minder blij mee, maar ik mag graag van alles maken ...

  • Zo maak je de lekkerste zomerse risotto

    Vroeger vond ik risotto helemaal niet lekker. Dat was zo'n kleffe hap. Het is geen rijst, het is geen ...

  • Wat te doen in het aspergeseizoen?

    Deze asperge-taart maken natuurlijk! Halverwege mei en nog geen enkele keer asperges gegeten. Dat kan ...

  • Aubergine met ei, heerlijk bij pasta

    Peuters zitten soms in een nee-fase, ik ben beland in een Italiaanse fase geloof ik. Nee. Weet ik zeker! ...

  • Met maar 3 ingrediënten heb jij de beste basis voor een overheerlijke tomatensoep

    Zijn de tomaten in de aanbieding? Mooi! Haal maar een flinke voorraad in huis. Want we gaan tomatensoep ...

  • Venkelsoep met gerookte kip is verrassend lekker

    Om voedselverspilling tegen te gaan kom je soms op de meest vreemde maar lekkere dingen uit. In dit ...

  • Romige bloemkoolsoep

    Zo lang als ik mij kan herinneren ben ik gek op bloemkool en ik heb het dan ook op veel manieren gegeten, ...

  • Masoor dahl: de Indiase keuken thuis

    Dahl. Misschien heb jij het wel al gegeten of zelfs zelf klaargemaakt. Dahl is een gerecht uit de Indiase ...

  • Overheerlijke Goulash zonder pakjes en zakjes

    Deze goulash doet je vragen om meer, en dat kan en mag ook! Enkel lekkere ingrediënten die ook nog ...

  • Biefstuk met puree van zoete aardappel en knolselderij

    Net als in de reclame van Rivella is de combinatie van dit gerecht een beetje vreemd, maar wel lekker! ...

  • Aardappel-broccoli schotel met spekjes

    Een lekkere ovenmaaltijd waar je niet echt naar om hoeft te kijken. Bovendien is het nog redelijk snel ...

  • Indische Hachee

    Ben jij ook zo dol op hachee, maar wil je wel eens wat anders? Probeer dan eens deze Indische hachee. ...

  • Varkenshaas met rijst en paprika en een yoghurtsausje

    Na de nodige kalorietjes die het lijf rijker is geworden tijdens de feestdagen gaan we nu weer afkicken. ...

  • Zuurkoolschotel met gehakt en aardappelpuree

    Vroeger moest ik absoluut niet denken aan zuurkool. Tegenwoordig vind ik het heerlijk: rauw op een broodje ...

  • Champignonsoep: klaar in een mum van tijd

    Eigenlijk ben ik helemaal niet zo'n soepmens, tenzij je me bijvoorbeeld pompoensoep voorzet. Deze ...

  • Gegratineerde aardappelpuree met Leidse kanter

    Ik heb een kookboek met enkel aardappelrecepten. Die heb ik ooit eens aangeschaft, maar vraag me niet ...

  • Rode krieltjes met rozemarijn uit de oven

    Eigenlijk hield ik helemaal niet van aardappelen. Tenzij het zoete aardappel of friet was. Nou ja, in ...

  • Pittige pizza met gehakt

    Soms heb je gewoon niet echt veel zin om in de keuken te staan en wil je een pizza. Natuurlijk kun je ...

  • Gnocchi: zelf maken of toch maar niet?

    Gezien de hoeveelheid werk zou je denken van niet.Toen ik klaar was zei ik "nooit meer". Totdat ik aan ...

  • Prei ananas schotel van de skottelbraai

    Foto: Obelink Vrijetijdsmarkt Wat is een skottelbraai Een skottelbraai is een kooktoestel dat voornamelijk ...

  • Summertime = BBQ time: geniet van de zachte smaak van geroosterde paprika’s

    Als er toch iets is waar ik op dit moment vreselijk van kan smullen dan zijn het wel geroosterde paprika's ...

  • Waar denk jij aan bij het woord “quiche”?

    Waarschijnlijk is het eerste wat in je opkomt "Frankrijk"! Bij mij wel in ieder geval. Of "Lorraine" ...

  • De grote gebakken aardappeltjes test

    Op internet zie je heel vaak vragen voorbij komen als "Mijn gebakken aardappeltjes / frietjes worden ...

  • Kip souvlaki schotel

    Kip souvlaki schotel met couscous, groenten en knoflook-munt-yoghurt saus. Het woord souvlaki betekent spiesje. ...

  • Oosterse salade met biefstukreepjes

    De meeste mensen hebben niet zo'n trek met dat hete weer, laat staan om de keuken in te gaan om iets ...

  • Caprese: de kleuren van de Italiaanse vlag

    Even een inhaalslag maken met recepten, maar ook met gezonde(re) voeding. Ik was er echt weer een zooitje ...

  • Rustieke salade

    Eenvoud siert de mens. Vaak geldt dat ook voor gerechten. Hou het simpel en je houdt eenieder tevreden. ...

  • Pastasalade met gegrilde groenten

    Deze pastasalade met gegrilde groenten kun je zowel koud als warm eten. Maak dus gerust wat extra, dan ...

  • BBQ Style Chicken Wings

    Deze chicken wings zijn heerlijk bij de borrel of bij de film. Zorg dat je er genoeg maakt, want er ...

  • Kruidige kipcurry

    Iedere keer wanneer ik kip eet (en dat is best vaak) dan hoor ik dat oude reclamedeuntje voorbij komen ...

  • Met deze regenboogsalade tover jij de zomer op je bord!

    Een jaar of twee geleden keek ik naar 24Kitchen en zag Jamie Oliver deze geweldige regenboogsalade maken. ...

  • Uiensoep

    Zelf ben ik nooit zo'n fan geweest van uiensoep maar man- en dochterlievv zijn er wel dol op. Deze uiensoep ...

  • Kip met pesto in bladerdeeg

    Uit het boek 5 Ingrediënten van Jamie maakte ik dit gerecht. Natuurlijk gaat het om vijf hoofdingrediënten, ...

  • Pompoensoep met appel en peer

    Deze soep met appel en peer is heerlijk als lunch of ontbijt. Maar wil je er een maaltijdsoep van maken ...

  • Maaltijdsalade met bakbanaan en nog meer lekkers

    Maaltijdsalade Geen idee eigenlijk of dat nog steeds zo is, maar 'vroeger' vond men salades iets voor ...

  • Geroosterde wortelen, hamburgers en salade

    Wanneer ik vroeger (als klein meisje) een coltrui droeg, dan zei mijn moeder altijd "Heb je wortelen ...

  • Milde curry met pompoen

    Deze milde curry is heerlijk met bloemkoolrijst of zucchetti (courgette slierten), maar ook met een ...

  • Bloemkoolverrassing

    Ken je die "kiekeboe-gehaktballen"? Dan denk je een gehaktbal te krijgen en als je hem dan aansnijdt ...

  • Gegrilde aubergine met tomaat en knoflook

    De aubergine (Solanum melongena) is zowel een plant uit de nachtschadefamilie (Solanaceae) als ...

  • Wortel pompoensoep met gember

    "Heb je haar weer met d'r pompoenen!" Ik moet zelf altijd lachen als ik weer met pompoen thuis kom. ...

  • Gehaktballen in tomatensaus

    Toen ik nog een tajine had maakte ik wel eens gehaktballen in tomatensaus. Door de gehakt mengde ik ...

  • Pasta Boursin: smullen met maar vier ingrediënten!

    Deze pasta Boursin staat al jaren op nummer 1 hier in huis. Heel veel simpeler dan dit kun je het haast ...

  • Bloemkoolcurry: pakje / zakje / bakje ALERT

    Foto: Prachtige belichting ahum... Waarom een alert voor pakjes, zakjes of bakjes? Nou, meestal ben ...

  • Pulled pork to the next level: met mangochutney

    Heb jij al eens pulled pork gemaakt? Vast wel, want je kunt er haast niet om heen. Of je nu op een markt ...

  • Eenpansgerecht: gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus

    Deze gehaktballetjes en fusilli in krachtige tomatensaus maakte ik nadat ik het nieuwste boek van Nigella ...

  • Gehakt onder een dakje van bladerdeeg met tomatensaus

    Het was zondag en ik had geen boodschappen gedaan. Wel lag er nog 300 gram gehakt in de koelkast wat ...

  • Gegratineerde aardappelschotel uit Spanje

    Deze gegratineerde aardappelschotel is echt verrukkelijk, maar je moet er wel even de tijd voor nemen. ...

  • Deze zuurkooltaart moet je echt proeven

    Vroeger moest ik helemaal niets van zuurkool hebben; ik vond er maar een vreemd smaakje aan zitten. ...

  • Pastel de carne y patatas, een heerlijke Spaanse aardappel-gehakt schotel

    Je kunt deze "taart" natuurlijk ook met dunnere laagjes afwerken, dan lijkt het een beetje op de Italiaanse ...

  • Perkedel kentang daging

    Wat je allemaal wel niet met onze simpele aardappel kunt doen... deze perkedel (balletje/koekje/kroketje) ...

  • Runderstoof met kastanjes en aardappelen

    Tegenwoordig heb ik bijna altijd wel kastanjes in huis. Nog steeds vind ik het een vreemd product om ...

  • Ouderwetse runderstoof zoals oma het maakte, maar dan uit de slowcooker

    Geen idee hoe het met jou staat, maar zodra de herfst aanbreekt heb ik een onbedwingbare drang om stoofpotten ...

  • Tortilla de patatas, beter bekend als Spaanse tortilla!

    De laatste tijd moet ik steeds vaker denken aan vroeger. Niet dat toen alles beter was, maar een paar ...

  • Een Franse klassieker: de quiche Lorraine

    Het einde van het kampeerseizoen is dan nu toch werkelijk aangebroken. Vorige week was manlief bezig ...

  • Wist jij dat het zo eenvoudig was om zelf pommes duchesse te maken?

    Pommes duchesse vind ik toch wel zo'n feestelijk tintje hebben. Waarschijnlijk omdat ik ze vroeger alleen ...

  • Gegrilde reuzengarnalen met een reusachtige smaaksensatie

    Bij de Jumbo hebben ze een versafdeling met schepvis, alles is diepgevroren. Ze hebben hier o.a. reuzengarnalen, ...

  • Mosselen met een Indonesisch tintje

    Zeeuwse mosselseizoen: negen maanden lang Het seizoen voor Zeeuwse bodemcultuurmosselen begint meestal ...

  • Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

    Dit recept van Martha de Moré kwam ik tegen op een Facebook-pagina die gericht is op (Philips) Airfryer ...

  • Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

    Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar "slow cooken" toe! Deze ...

  • Gehaktballen met spek: groot en klein

    Van mealprep Friday had ik nog gehakt liggen. Ik zou rempah gaan maken, maar het zijn uiteindelijk 'gewone' ...

  • Geen zin om te koken? Deze pompoensoep is echt superlekker EN supersnel klaar!

    Soms heb je van die dagen dat je nog van alles moet doen en je geen tijd vrij wilt maken om te koken. ...

  • Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

    Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten ...

  • Uppittu | Kruidige aardappelblokjes met griesmeel

    Tijdens mijn eeuwige zoektocht naar nieuwe kookboeken en leuke hebbedingen voor in de keuken, vond ik ...

  • Marokkaanse kip zoals je hem nog niet eerder hebt gegeten!

    Zo gebruik ik ras el hanout continu en zo staat het "te verstoffen" in mijn kruidenkastje. Evenals de ...

  • Gevulde paprika’s uit de slowcooker

    Ik geef meteen toe dat dit geen fotogenieke paprika's zijn, maar maak jij wel eens gevulde paprika's? ...

  • Hoe een Indiase curry een pittig stoofpotje werd

    Alle ingrediënten in huis en vol goede zin begon ik dit recept te maken. Dit moest een heerlijke Indiase ...

  • Pollo mole poblano. Zet je sombrero maar vast op!

    Polle mole poblano. Dat is een hele mond vol. Maar als ik chocokip of kip in chocoladesaus had geschreven, ...

  • Bloemkoolsalade: verrassend fris en lekker knapperig

    Met bloemkool kun je heel veel kanten uit. Maar dat je er ook zo'n lekkere salade van kon maken, dat ...

  • Draadjesvlees in mosterd-preisaus

    Het stoofpotten-seizoen komt er weer aan, en ik moet eerlijk bekennen dat ik daar best blij om ben! ...

  • Ovenschotel met spruitjes en appel

    "Ik lust geen spruitjes". Deze uitspraak heb je vast al vaker gehoord. Of misschien roep je het zelf ...

  • Courgette wortel noodles met kip

    Deze courgette wortel noodles met kip en een avocadosausje vind ik geweldig. Manlief daarentegen vond ...

  • Artisjokharten zijn het middelpunt van deze quiche

    Wat is de artisjok voor groente? Een artisjok is een distelachtige plant, waarvan je de bloemknop eet. ...

  • Nooitgedacht dat dit zo’n geweldig recept zou zijn! (kapucijnerschotel)

    Hou jij ook van kapucijners? En van spek? En van kruidige specerijen? Lees dan vooral verder. Dit recept ...

  • Pastasalade met gebakken kip en avocado

    Op warme dagen heb je niet altijd zin in een warme maaltijd. En de salades komen misschien je neus wel ...

  • Quiche Silphya: zo kom je makkelijk van je restjes af

    Taart als avondeten, ik blijf het een grappig iets vinden. Maar vooral heel lekker natuurlijk. Je kunt ...

  • Deze gekruide kipfilet met een zoetje wil jij iedere avond wel eten

    Kipfilet uit de koekenpan of oven kan natuurlijk ook, maar deze gekruide kipfilet met een zoetje maakte ...

  • Ben jij klaar voor de lekkerste shoarma?

    Wie is er nu niet dol op shoarma? Lekker op een pitabroodje of gewikkeld in een wrap is het de ultieme ...

  • De airfryer als snelle oven + recept voor courgettepakketje met gegrillde tomaten

    De Airfryer (die ik ook wel "AF" zal noemen her en der) is nu al lange tijd op de markt natuurlijk. ...

  • Butterchicken uit de slowcooker: boterzachte kip

    De slowcoker Wat is dat toch een fijn apparaat! Veelal snijd ik ingrediënten al klein de avond voordat ...

  • Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

    Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes ...

  • Oerapan: Indische droge groenteschotel

    Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt ...

  • Geroosterde venkel met groene currysaus

    Een overheerlijk gerecht, maar absoluut niet fotogeniek. Of ik kan niet fotograferen, kan natuurlijk ...

  • Bloemkoolcurry met mango en kipfilet

    Na de vakantie weer zelf de keuken in moeten is toch een vreemd iets. Want wat ga je nou eten als je ...

  • Worteltjestaart met pesto

    We kennen allemaal wel de worteltjestaart of -cake die we bij de koffie eten. Of gewoon zomaar tussendoor. ...

  • Surinaamse nasi

    Ik ben dol op nasi goreng, ook al wordt het in Nederland absoluut niet gegeten zoals nasi goreng in ...

  • Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

    Wat is het toch heerlijk om buiten te kunnen eten! Ik had nog wat gekookte kipfilet over van de soto ...

  • De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

    Gisteren had ik toch zo'n trek in deze overheerlijke soto ajam! Gelukkig had ik alles al in huis, dus ...

  • Salade van courgette en meloen

    Als je een superzomerse salade wilt eten, dan moet je deze salade van courgette en meloen eens proberen. ...

  • Salade van courgette en munt

    Ik ben dol op salades, vooral als het weer wat warmer gaat worden. Dat kan van stevige maaltijdsalade ...

  • Pizzabodem van bloemkool: een gezond alternatief voor de geliefde pizza

    Wie is er nu niet dol op pizza? Ik wel in ieder geval! Maar meestal heb je na het eten meteen weer honger, ...

  • Pitabroodjes: de lekkerste maak je zelf!

    Als er toch iets is wat ik een guilty pleasure vind, dan zijn het wel broodjes shoarma. Natuurlijk kun ...

  • Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

    Oké, je moet het wel een dag van tevoren in de marinade zetten, maar dan heb je ook wel een overheerlijke ...

  • Asperges met zalm: een gouden combinatie

    Lente in een schaaltje, dat is in vier woorden precies wat dit gerecht is voor mij. Het frisse groen ...

  • Rendang daging: gestoofd rundvlees

    Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er ...

  • Baguettes zelf bakken doe je zo!

    Toen we onlangs weer in Frankrijk waren heb ik een baguette-bakvorm meegenomen. Ik had hem al vaker ...

  • Tabouleh, gehaktrolletjes en muntdip: een Oosterse verwennerij

    Al snuffelend op mijn feestboekpagina kwam ik een bericht tegen van FoodiesMagazine waarin gesproken ...

  • Meatloaf á la Jamie Oliver

    Sinds 2011 ben ik mateloos fan van Jamie. En alhoewel ik tegenwoordig steeds vaker denk "hé, dat trucje ...

  • Salade Hawaï met dukkah

    Eigenlijk was dit gewoon een allegaartje waar geen touw aan vast te knopen was en al helemaal niet geschikt ...

  • Speklapjes zoals je ze nog nooit gegeten hebt!

    Ik heb ze in ieder geval nog nooit eerder zo lekker gegeten. Nog te verwerken recepten Vandaag eten ...

  • Spinazie: daar word je groot en sterk van

      Het lijkt helemaal hip te zijn al die groene smoothies. Zo hip dat er meerdere boeken over geschreven ...

  • Courgettebeignets: zo lekker kan simpel zijn

    Geen inspiratie, maar wel courgette in huis? Geen zin om te koken, en toch wat lekkers willen eten? ...

  • Thaise kip laksa van Jamie

    Het is geen soep. Het is geen noedelgerecht. Het is een combinatie van beiden, ontzettend lekker en ...

  • Sajoer boontjes

    Ook wel sayur buncis. Dit zijn heerlijk gekruide sperzieboontjes die je zowel vegetarisch als met vlees ...

  • Bami goreng

    Ba(h)mi(e) goreng = simpelweg vlees en noodles gebakken. Leuker kunnen we het niet maken, lekkerder ...

  • Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

    Heerlijke sperziebonen, en met diepvriesboontjes nog eens snel klaar ook! Makkelijk voor na je werk, ...

  • Gehaktstaven uit de Turkse provincie Adana

    En dan heb je ineens een nieuwe Le Creuset pan erbij! Dan moet daar natuurlijk meteen iets in gemaakt ...

  • Frans stoofpotje met kip en champignons

    Dit bericht is oorspronkelijk ergens in 2011 (denk ik) geplaatst, maar een stoofpotje kan natuurlijk ...

  • Pilav, tzatziki en gehakt: op reis door Turkije

    Pilav, gehakt, tzatziki en gemengde salade Oh wat vind ik dit toch ongeloveloos lekker! Zelfs wanneer ...

  • Hollandse kost: appeltjes gevuld met kruidig gehakt

    Winterse geuren Gisterenavond rook het huis heerlijk naar winterse appel en kaneel en tegelijkertijd ...

  • Frans Baskenland en hun kippetjes

    Piment d’Espelette Een tijd geleden kreeg ik van een collega een potje met daarin een klein beetje ...

  • Spinazietaart

    Er zijn vele soorten spinazietaart, maar deze is werkelijk heerlijk en nog redelijk snel klaar ook. ...

  • Met deze kippendijen haal je een stukje Thailand naar Nederland

    Geen idee wat er is, maar ik heb toch zo'n behoefte aan pittige of kruidige recepten de laatste tijd. ...

  • Duivelse kip = ajam setan

    Een vriend van mij had vroeger een Indisch restaurant in Amsterdam. Hij heeft meerdere keren een overheerlijke ...

  • Spareribs op Indische wijze

    Er lagen nog twee spareribs in de vriezer, en die lagen me al een tijd in de weg. Maar ja, wat zou ik ...

  • Rujak cingur

    Althans, mijn versie hiervan, want ik vond dit recept ergens op internet en kopieerde de ingrediënten ...

  • Sajoer lodeh van Chinese kool

    Oké, ik geef het direct toe: helemaal authentiek kunnen we deze sajoer lodeh niet noemen, maar lekker ...

  • Sambal goreng spruitjes

    Wat zeg je nu? Hou je niet van spruitjes? Nou, van deze sambal goreng spruitjes toch zeker wel hoor! ...

  • Biryani-pilav mix: het beste van twee werelden

    Zoals ik al zei in de blog van de kebab: er moest en zou iets worden gemaakt in mijn nieuwe Le Creuset ...

  • Sajoer tjampoer: een gezonde mix van groente

    Ook wel geschreven als sayur campur. Sajoer = groenten, tjampoer = door elkaar. Ofwel sajoer tjampoer ...

  • Ajam boemboe Bali

    Ajam boemboe Bali (ook wel ayam bumbu Bali) ofwel Balinese kip: een mondvol voor een overheerlijk en ...

  • Ajam pedis

    Regelmatig val ik toch weer terug naar wat ik eigenlijk het lekkerste eten vind: de Indische keuken. ...

  • Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

    Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is "nog ...

  • Gevulde gehaktrol omwikkeld met spek: alleen voor de echte vleesliefhebber!

    Ken je dat? Bij alle recepten die je tegenkomt op Facebook klik je op "save". Dan heb je toch een waslijst ...

  • Citroenkip met pasta pesto en salade

    En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan ...

  • Kofta met sinaasappelrijst en knoflookspinazie

    Toen ik onlangs het boek De Vliegeraar ging lezen viel het mij op hoeveel er over eten werd geschreven. ...

  • Gegrilde bloemkool

    Toen ik laatst op Facebook aan het struinen was kwam ik een filmpje tegen van Tasty. En ja, de meeste ...

  • Tagliatelle met peer: een verrassende combinatie

    Toen ik laatst boodschappen ging doen bij mijn favoriete supermarkt zag ik een foto van een grote pan ...

  • Gegrilde groenten: snel, lekker en gezond

    Vanmorgen schreeuwde de kop van een krant "Cadeauzomer". Wat een wonderlijke term voor een paar dagen ...

  • Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd

    Gegrilde courgette, met Parmezaanse kaas gegratineerd 3 courgettes125 gr spekblokjes2 tenen knoflook1 ...

  • Gevulde koolbladeren uit de slowcooker

    Een heerlijk gerecht deze gevulde koolbladeren uit de slowcooker. En wat fijn dat je na je werk zo aan ...

  • Chili con carne uit de slowcooker

    Nadat ik de chili con carne van Heston Blumenthal had gemaakt, wilde ik het wel vaker op het menu. Maar ...

  • Köttbullar: bekend van het Zweedse warenhuis

    Ikea Wij kennen die Zweedse gehaktballetjes van de IKEA-warenhuizen. Maar in Zweden is het een traditioneel ...

  • Shakshuka voor de vleesliefhebber

    Ik hou van eenpansgerechten. Weinig afwas, snel klaar, lekker smullen. "Zoveel mensen, zoveel wensen" ...

  • Kalkoenrolletjes, bloemkoolpuree en kastantjes: herfst op een bordje

    Kastanjes, ik had ze nog nooit gegeten en vond dat het er nu maar eens van moest komen met dit herfstweer. ...

  • Chicken enchilada

    Net als ClubPaleo ben ik dol op Mexicaans eten. Maar dat gaat niet meer helemaal samen met Paleo, totdat ...

  • Californische Paleoschotel

    Internet, e-books, folders: al wat los en vast zit en met Paleo te maken heeft lees ik. En zo vond ik ...

  • Kruidensalade met kropsla

    Een heerlijke salade die altijd kan! Tip: schep de salade in een mason jar en sluit hem goed af, neem ...

  • Varkenshaas met asperges gevuld

    We eten allemaal wel eens een lekker varkenshaasje. Maar weet je eigenlijk waar het vandaan komt? Varkenshaas ...

  • Paddenstoelenpasta: een fluweelzachte streling voor de tong!

    Van paddenstoelen ben ik niet echt gecharmeerd, maar deze paddenstoelenpasta was overheerlijk. Een paddenstoel ...

  • Tyrópita: een heerlijke Griekse kaastaart

    Een collega van de afdeling had het idee opgevat dat het wel leuk zou zijn om een paasbrunch te verorberen ...

  • Preitaart: lekker hartig

    Mijn schoonouders zouden komen eten. Manlief wilde graag een hartige taart, dus ik hoefde niet echt ...

  • Eekhorster Jachtschotel (met een beetje van oma)

    Zoals jullie weten heb ik vorig jaar het kijk- en kookboek Agacadabra gekocht en was meteen verliefd! ...

  • Köfte, muntknoflooksaus en gekruide rijst

    Terug uit Londen kan ik me eindelijk weer uitleven in de keuken en ik had voor de halve week al bedacht ...

  • Spaghetti-notenpaté met courgettesaus

    Mijn collega beloofde mij een tijd geleden een recept van een pastataart. Ik gaf haar eerst het recept ...

  • Lasagnette: dat is lasagne van courgette

    Persoonlijk hou ik niet zo van de lasagne, maar dat komt waarschijnlijk doordat ik het nog nooit zelf ...

  • Toad in the hole (Jamie Oliver)

    Toad in the hole stond bovenaan mijn to-cook-lijstje omdat het er zo mooi uit zag en ik had bovendien ...

  • Chili con carne à la Heston Blumenthal

    Chili con carne stond bij mij nooit bovenaan in mijn favorietenlijstje. Ik houd er niet zo van, waarschijnlijk ...

  • Couscous leftover: zo kom je makkelijk en gezond van je restjes af

    Vanavond eindelijk mijn verjaardagscadeau in gebruik nemen: DE couscouspan! Dat wordt dus lekker veel ...

  • Garnalen en noodles plus Chinese kool: een gouden combinatie

    Ik ben dol op garnalen, alle garnalen behalve de Nederlandse garnaal. Dat grijze kleine frommeltje vind ...

  • Gevulde aubergines: met gehakt en Parmezaanse kaas

    Aubergine gevuld met gehakt en Parmezaanse kaas Laat ik beginnen met te zeggen dat het belangrijk is ...

  • De macaroni van mijn moeder

    Ik maak macaroni waarschijnlijk hetzelfde als half Nederland: met tomaten, groenten, vlees en een tomatensausje, ...

  • Hot curry kip met mangosalade

    Vanmorgen kwam ik mijn collega tegen bij de kopieermachine en ze was in opperbeste stemming. Ze was ...

  • Pasta met gestoofde prei en eekhoorntjesbrood

    Vandaag niet zo heel veel zin om moeilijk te doen in de keuken, maar wil eigenlijk wel graag lekker ...

  • Zucchetti con aglio e olio

    Zucchetti con aglio e olio Zo simpel, maar zo lekker! 2 courgettes5 tenen knoflook1 rode ui1 rode peper200 ...

  • Zoete aardappelstamp met rucola

    Zoete aardappelstamp met rucola 500 gram zoete aardappelen1 zak rucola ((biologisch))peper en zout ((naar ...

  • close

    Gratis eBook

    Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

    Na inschrijving ontvang je mijn gratis eBook