IndoFood

IndoFood

  • Seroendeng

    Seroendeng, we kennen het allemaal wel denk ik. Het heerlijke bijgerechtje bij Indonesisch eten. Je ...

  • Jamu, het natuurlijke medicinale drankje van Indonesië

    A jamu a day, keeps the doctor away. Althans, dat moeten we dan maar aannemen. Op Jave is het redelijk ...

  • Indische Hachee

    Ben jij ook zo dol op hachee, maar wil je wel eens wat anders? Probeer dan eens deze Indische hachee. ...

  • Lemper: het is even werken maar dan heb je ook wat

    Dit recept voor lemper ajam staat al zo lang tussen mijn concepten, dat ik niet eens meer weet waar ...

  • De lekkerste Indische saucijzenbroodjes haal je niet bij de Toko. Die maak je zelf!

    Kijk. Je kunt natuurlijk wel alles bij de toko halen, maar waarom ga je niet zelf aan de slag. Net als ...

  • Perkedel kentang daging

    Wat je allemaal wel niet met onze simpele aardappel kunt doen... deze perkedel (balletje/koekje/kroketje) ...

  • Mosselen met een Indonesisch tintje

    Zeeuwse mosselseizoen: negen maanden lang Het seizoen voor Zeeuwse bodemcultuurmosselen begint meestal ...

  • Deze SG tempeh kering kan gewoon niet mislukken!

    Dit recept van Martha de Moré kwam ik tegen op een Facebook-pagina die gericht is op (Philips) Airfryer ...

  • Karbonades op Indische wijze, ook lekker als “frietje stoof”

    Zodra de dagen korter worden en het buiten frisser wordt, slaat de drang naar "slow cooken" toe! Deze ...

  • Urap Urap – een heerlijke zoete, maar kruidige groenteschotel

    Urap urap is een groentegerecht in geroosterde kruidige kokos. Je kunt het maken van verschillende soorten ...

  • Sambal Malakka

    En weer zo'n heerlijke sambal! Ik kan er geen genoeg van krijgen ook al gebruik ik eigenlijk altijd ...

  • Rempah: Javaanse pittige gehaktballetjes

    Rempah, wanneer ik het woord uitspreek loopt het water me weer in de mond. Wat een heerlijke balletjes ...

  • Oerapan: Indische droge groenteschotel

    Deze groenteschotel kun je zowel warm als koud eten. Makkelijk als je bijvoorbeeld een rijsttafel wilt ...

  • Susu Roos (IJs Shanghai)

    Tropische hitte vraagt om een tropisch verfrissend drankje. IJs Shanghai is overheerlijk zoet en verfrissend. ...

  • Dadar gulung (zoete Javaanse pandanflensjes met kokosvulling)

    Sinds lange tijd staat dadar gulung bovenaan mijn verlanglijstje om te maken. Op de een of andere manier ...

  • Supersnelle gado gado – speciaal voor de camping!

    Wat is het toch heerlijk om buiten te kunnen eten! Ik had nog wat gekookte kipfilet over van de soto ...

  • De lekkerste soto ajam (of saoto) maak je zo!

    Gisteren had ik toch zo'n trek in deze overheerlijke soto ajam! Gelukkig had ik alles al in huis, dus ...

  • Sambal maken: een fluitje van een cent!

    Bij een Indische maaltijd mag de sambal natuurlijk niet ontbreken. Patat eet je tenslotte ook niet zonder ...

  • Kipsaté met pindasaus: veel lekkerder dan dit gaat het niet worden!

    Oké, je moet het wel een dag van tevoren in de marinade zetten, maar dan heb je ook wel een overheerlijke ...

  • Rendang daging: gestoofd rundvlees

    Wie kent het niet? Volgens mij is rendang toch wel een van de bekendste Indische vleesgerechten. Er ...

  • Roedjak manis: een lekker pittig schaaltje fruit

    Wat zit ik hier te genieten: het is zondag, ben lekker aan het haken en luister ondertussen naar Terang ...

  • Pittige eieren: sambal goreng telor

    Er zijn vele recepten voor pittige eieren op internet te vinden: tomatenpuree toegevoegd, sambal i.p.v. ...

  • Sajoer boontjes

    Ook wel sayur buncis. Dit zijn heerlijk gekruide sperzieboontjes die je zowel vegetarisch als met vlees ...

  • Bami goreng

    Ba(h)mi(e) goreng = simpelweg vlees en noodles gebakken. Leuker kunnen we het niet maken, lekkerder ...

  • Heerlijke kruidige sperziebonen: dat zijn deze Indische toemis boontjes

    Heerlijke sperziebonen, en met diepvriesboontjes nog eens snel klaar ook! Makkelijk voor na je werk, ...

  • Sambal goreng tempeh kering

    Droog gebakken tempeh, heerlijk, ik zeg vaker op tafel! Maar... het valt eerlijk gezegd nog niet mee ...

  • [review] Oma Keasberry

    Recepten zoeken Onlangs was ik op zoek naar een Indisch recept en een Indisch restaurant wat ooit in ...

  • Duivelse kip = ajam setan

    Een vriend van mij had vroeger een Indisch restaurant in Amsterdam. Hij heeft meerdere keren een overheerlijke ...

  • Sambal tomaat

    Sambal tomaat Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken. 2 uien4 tenen knoflook1 duim ...

  • Sambal peteh

    Sambal peteh Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken. 2 el olie150 gr rode pepers3 ...

  • Spareribs op Indische wijze

    Er lagen nog twee spareribs in de vriezer, en die lagen me al een tijd in de weg. Maar ja, wat zou ik ...

  • Rujak cingur

    Althans, mijn versie hiervan, want ik vond dit recept ergens op internet en kopieerde de ingrediënten ...

  • Sajoer lodeh van Chinese kool

    Oké, ik geef het direct toe: helemaal authentiek kunnen we deze sajoer lodeh niet noemen, maar lekker ...

  • Sambal goreng spruitjes

    Wat zeg je nu? Hou je niet van spruitjes? Nou, van deze sambal goreng spruitjes toch zeker wel hoor! ...

  • Smeerproppen: a.k.a. pisang goreng

    Pisang goreng of smeerproppen. Voor mij is er een duidelijk verschil in bereiding. Het is heerlijk als ...

  • Sajoer tjampoer: een gezonde mix van groente

    Ook wel geschreven als sayur campur. Sajoer = groenten, tjampoer = door elkaar. Ofwel sajoer tjampoer ...

  • Ajam boemboe Bali

    Ajam boemboe Bali (ook wel ayam bumbu Bali) ofwel Balinese kip: een mondvol voor een overheerlijk en ...

  • Ajam pedis

    Regelmatig val ik toch weer terug naar wat ik eigenlijk het lekkerste eten vind: de Indische keuken. ...

  • Sambal goreng udang

    Dit zijn gekruide garnalen uit de Javaanse keuken, waar je echt je vingers bij op eet! Wij hebben er ...

  • Sambal oelek: de basis

    Sambal: basis Gebruik een vijzel of keukenmachine 30 rode pepers3 tl zout Leg de rode pepers een half ...

  • Sambal badjak

    Sambal badjak Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken. 10 rode pepers (gesnipperd)200 ...

  • Nasi kuning: feestelijke geurige gele rijst

    Een waar feestgerecht dat voornamelijk op huwelijks- of verjaardagen wordt gegeten. Het was en is "nog ...

  • close

    Gratis eBook

    Wil je niets missen? Schrijf je dan in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

    Na inschrijving ontvang je mijn gratis eBook