Citroenkip met pasta pesto en salade

En als ik het dan heb over citroenkip, dan bedoel ik ook echt citroenkip. Je zult er even zuur van gaan kijken, maar het is heerlijk. Ik beloof het je. Het mooie van dit gerecht is eigenlijk wel dat het het hele jaar door kan: door de citroen en de salade is het lekker fris in de zomer, maar door de peper en de citroen is het hartverwarmend in de winter. Eerlijk gezegd maakt het mij sowieso niet uit welk gerecht er in welk seizoen wordt voorgeschoteld. Wanneer ik het lekker vind en er trek in heb, dan eet ik het. Zo simpel is het.

Snel klaar

Het is overigens lekker snel klaar ook: als je het een beetje goed uitkient heb je met 45 minuten een heerlijke pasta op tafel getoverd, mét verse pesto. En als ik je een tip mag geven: verdubbel of verdriedubbel de ingrediënten voor de pesto maar, je zult me er dankbaar voor zijn. Want als het je lukt om pesto over te houden dan kun je er nog meer lekkere dingen mee doen:

  • smeer het op toast
  • verdun het met wat water en olie en sprenkel het over carpaccio
  • bestrijk kip ermee alvorens te bakken of in de oven te doen
  • als smaakmaker in salades
  • besmeer een broodje met pesto en beleg met gerookte kip of oude kaas

 

gekruide kipfilet

Pasta pesto met gepeperde citroenkip

Kook: 30 minuten
Marineren: 30 minuten
Porties (aanpasbaar):2 personen

Ingrediënten

Citroenkip

  • 2 kipfilets
  • citroen, sap en rasp
  • 2 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 4 tenen knoflook
  • peper en zout
  • 2 uien
  • 300 gram spaghetti

Pesto

  • 1 bosje basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook
  • handvol pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zeezout

Instructies

  • Snijd de kipfilets een paar keer flink in.
  • Meng in een kom sap en rasp van 1 citroen, honing en mosterd, geperste knoflooktenen en wat zout, draai er lekker veel peper boven en leg de kipfilets in de marinade. Zet een half uurtje in de koelkast.
  • Verwarm nu de oven tot 220°C en zet een grote pan water op voor de spaghetti.
  • Maak ondertussen de pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, zeezout en olijfolie in een blender of keukenmachine te doen en de machine aan te zetten tot de pesto lekker smeuïg is.
  • Snijd de uien in dunne halve ringen en leg deze in een ingevette ovenschaal, leg daar de kipfilets op en giet de rest van de marinade erover. Snijd de halve citroen in dunne schijfjes en leg her en der in de ovenschaal. Zet de schaal in het midden van de oven voor ongeveer een half uur.
  • Kook ondertussen de spaghetti volgens de verpakking. Giet daarna af en schep de pesto er door.
  • Drapeer de spaghetti op een bord en leg hier de kipfilets bovenop. Strooi er nog een keer flink wat verse peper overheen.

Notities

Geef er een lekkere simpele salade bij.

Persoonlijke notities

Beoordeel dit recept Bewaaar recept

Dit blog bevat mogelijk affiliate links. Dat betekent dat ik een klein bedrag verdien als jij een product bestelt via een van die links. Het kost jou niets extra, maar je helpt mij om deze website te kunnen bekostigen. Dank je wel dus daarvoor!

Deel dit bericht met je vrienden ❤️

Plaats een reactie